Ce mai pregatesc bancile din Romania: creditare la distanta, inclusiv prin mijloace video, si aplicatii de „digital wallet”

28 august 2017

Libra Internet Bank si TBI Bank, sunt cele mai avansate in privinta creditarii la distanta. Daca solutia de creditare online a Libra Bank permite deja clientilor sa solicite din platformele de Internet si Mobile Banking un credit de consum de pana la 20.000 lei, TBI Bank pregateste impreuna cu Altex creditarea prin mijloace video, solutie care ar trebui sa fie gata pana in Black Friday 2017.

Libra Internet Bank vizeaza, in faza de pilot, acordarea la distanta a circa 7.000 de credite, utilizand pentru autentificarea contractului de credit semnatura digitala, sub forma certificatelor calificate valabile 60 de minute, solutie mult mai eficienta din punct de vedere al costurilor, care permite bancii sa subventioneze emiterea certificatelor pentru clienti.


ANAF se opusese in trecut acordarii de credite online, intrucat solicita semnatura olografa pentru verificarea clientului in baza de date fiscale.

Raiffeisen Bank testeaza semnatura electronica si pregateste un digital wallet.

Articol complet pe wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?