Ce crede despre blockchain cel mai tanar angajat roman al Adobe Romania, inca licean: „este o amenintare reala pentru banci si pentru institutii financiare si nu stiu cat de curand se vor schimba acestea, daca se vor schimba”

25 mai 2020

Programator de la 15 ani, Tudor Coman (foto) are 17 ani şi este cel mai tânăr angajat al Adobe România. Tocmai ce i-a fost prelungit contractul pe perioada medeterminata. Învaţă la Liceul Laude-Reut, specializarea matematică-informatică şi are trei patente în curs de aprobare în SUA.

Tudor activeaza acum in domeniul Machine Learning şi pe Big Data.

„Mi se pare un domeniu de viitor pentru că toate companiile analizează date şi le folosesc în diverse scopuri – pentru combaterea fraudei.”, a declarat Tudor pentru economica.net

El crede că Blockchain se va dezvolta, dar acest lucru depinde de unele interese. „Blockchain este o ameninţare reală pentru bănci şi pentru instituţii financiare şi nu ştiu cât de curând se vor schimba acestea, dacă se vor schimba.”

Sursa foto: economica.net

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?