[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ce ar trebui sa faca bancile in intampinarea PSD2, directiva care le aduce fintech-urile in propria curte

2 mai 2017

Bancile vor fi impinse de catre noua Directiva a Serviciilor de Plata (PSD2) sa imbratiseze parteneriatele cu actorii non-bancari, respectiv fintech-urile. Aceste noi personaje din domeniul financiar, aparute odata cu evolutia spectaculoasa a tehnologiei, vor schimba sistemul traditional bancar prin intermediul noii directive, care le va permite sa intre in sistemul marilor jucatori si sa isi vanda produsele.

Directiva PSD 2 impinge sistemul financiar la eforturi tehnice serioase, iar bancile vor fi nevoite sa creeze o interfata prin intermediul careia fintech-urile sa aiba acces la o serie de informatii.


„Aceasta interfata necesita resurse, timp si o coordonare foarte buna pentru a ne da seama ce tip de informatii se pun la dispozitie si care sunt protocoalele tehnice care vor fi puse in functiune, astfel incat sa fie si partea de securitate asigurata. Directiva incearca sa asigure un balans intre securitate, dar si flexibilitatea serviciilor financiare si ce poate sa faca un consumator sau o persoana juridica cu propriile sale fonduri sau cum poate sa faca plati”, a declarat Claudia Chiper, avocat Wolf Theiss.

Directiva privind Serviciile de Plata (PSD2) va fi discutata si analizata pe larg in cadrul evenimentului Future Banking: „Digital, the new black in banking – organizat de wall-street.ro in zilele de 8-9 mai la Hotel Sheraton – Bucuresti.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?