Cazierul judiciar este disponibil ONLINE, începând cu 1 februarie!

2 februarie 2023

Cei aproape două milioane de români care merg anual la secția de poliție pentru a obține acest document au de astăzi posibilitatea de îl accesa la câteva click-uri distanță, la orice oră, din confortul casei.” – spune Sebastian Burduja, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.

Ministrul precizeaza ca este un proiect pilot.

Deocamdată își pot elibera cazierele online doar persoanele care nu au fapte înscrise în cazier. E vorba de peste 95% dintre români. Vom extinde, până la jumătatea anului, și pentru persoanele fizice care au mențiuni în cazier, dar și pentru persoanele juridice.”

In acest moment, cazierul judiciar poate fi eliberat doar de pe site-ul ghiseul.ro, nu și din aplicația mobilă. „La următorul update, în cel mai scurt timp, va fi valabil și în aplicație.” – a mai precizat ministrul Sebastian Burduja.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?