Catalin Cretu, Visa Romania: „bancile ar putea lua cel putin 50% din piata cardurilor de masa”

1 martie 2016

Reprezentantii Visa Europe pe Romania se asteapta ca in curand bancile membre sa treaca la emiterea cardurilor de masa. Mai mult, bancile ar putea lua cel putin 50% din aceasta piata.

Catalin Cretu, directorul general al Visa Europe pentru România, Croația, Slovenia și Malta, apreciaza ca emitentii de tichete de masa erau mai pregatiti sa porneasca primii insa si bancile vor recupera intrucat au avantajele lor.

„Avem semnale sigure ca bancile vor intra pe aceasta nisa. Dupa parerea noastra au sanse mari de succes pentru ca au relatia cu marii angajatori si in general cu angajatorii, prin conventiile de salarii, au si relatiile cu retailerii pentru ca deja exista acceptare si cred ca vor cladi pe aceasta baza solida si intrarea in aceasta zona. Cred ca bancile ar putea ajunge sa detina cel putin jumatate din aceasta piata”, a declarat oficialul Visa.

Primele carduri de masa lansate de banci le vom vedea pe piata in aceasta vara.
„In al doilea trimestru sperăm să vedem primele carduri de masă Visa lansate de către băncile din România”, a precizat  Cătălin Crețu.

Ca urmare a introducerii cardurilor de masa, oficialul Visa se mai asteapta ca in urmatorii ani sa asistam la scaderea semnificativa a numarului de posesori de card ce nu au facut niciodata o plata cu un card.

„De aceea noi am sprijinit foarte mult acest proiect. Continuam sa-l sprijinim si credem ca bancile vor avea aici un cuvant important de spus pentru ca au un interes implicit. Aceste carduri vor fi folosite numai pentru plati si vor avea un efect si asupra activarii cardurilor de salarii unde sunt mult mai multi bani.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash