Catalin Cretu, Visa: Piata de eCommerce poate depasi 2 miliarde de euro anul viitor

24 noiembrie 2016

Visa estimeaza ca in 2016 valoarea platilor facute online pe toate cardurile din Romania se va situa in jurul a 1,5 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca, daca ritmul de crestere se va mentine la 30-40%, piata de eCommerce va depasi anul viitor 2 miliarde de euro.

„Vom asista la o evolutie, in sensul in care cresterile pe valoarea platilor facute se vor situa in intervalul de 30-40%. Din ce in ce mai multi comercianti fac plata online mult mai usoara, de exemplu prin card on file. Iti inregistrezi in mod sigur datele cardului si apoi nu mai este nevoie sa le pui din nou la urmatoarea comanda. Platesti cu un singur click. Este cel mai important salt calitativ in ceea ce priveste experienta de plata in online”, a precizat Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa.


Din pacate, aproape doua treimi din aceste plati online sunt facute pe site-urile internationale, in timp ce in Romania, in general pe cele mai mari site-uri, sunt facute doar 36% din plati.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?