Catalin Cretu, Visa: Piata de eCommerce poate depasi 2 miliarde de euro anul viitor

24 noiembrie 2016

Visa estimeaza ca in 2016 valoarea platilor facute online pe toate cardurile din Romania se va situa in jurul a 1,5 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca, daca ritmul de crestere se va mentine la 30-40%, piata de eCommerce va depasi anul viitor 2 miliarde de euro.

„Vom asista la o evolutie, in sensul in care cresterile pe valoarea platilor facute se vor situa in intervalul de 30-40%. Din ce in ce mai multi comercianti fac plata online mult mai usoara, de exemplu prin card on file. Iti inregistrezi in mod sigur datele cardului si apoi nu mai este nevoie sa le pui din nou la urmatoarea comanda. Platesti cu un singur click. Este cel mai important salt calitativ in ceea ce priveste experienta de plata in online”, a precizat Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa.

Din pacate, aproape doua treimi din aceste plati online sunt facute pe site-urile internationale, in timp ce in Romania, in general pe cele mai mari site-uri, sunt facute doar 36% din plati.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash