Catalin Cretu, Visa: Piata de eCommerce poate depasi 2 miliarde de euro anul viitor

24 noiembrie 2016

Visa estimeaza ca in 2016 valoarea platilor facute online pe toate cardurile din Romania se va situa in jurul a 1,5 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca, daca ritmul de crestere se va mentine la 30-40%, piata de eCommerce va depasi anul viitor 2 miliarde de euro.

„Vom asista la o evolutie, in sensul in care cresterile pe valoarea platilor facute se vor situa in intervalul de 30-40%. Din ce in ce mai multi comercianti fac plata online mult mai usoara, de exemplu prin card on file. Iti inregistrezi in mod sigur datele cardului si apoi nu mai este nevoie sa le pui din nou la urmatoarea comanda. Platesti cu un singur click. Este cel mai important salt calitativ in ceea ce priveste experienta de plata in online”, a precizat Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa.

Din pacate, aproape doua treimi din aceste plati online sunt facute pe site-urile internationale, in timp ce in Romania, in general pe cele mai mari site-uri, sunt facute doar 36% din plati.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash