Catalin Cretu, Visa: „legea cash back are o miza foarte mare, bancarizarea mediului rural”

21 iunie 2017

Legea cash-back va determina bancile sa investeasca 27 – 30 milioane de euro in instalarea de POS-uri, in contextul in care 90.000 de comercianti en-gros si en-detail vor fi obligati sa permita plata cu cardul. Catalin Cretu, general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta, sustine ca a deschis discutii cu bancile pentru a gasi solutii mai ieftine de acceptare, astfel incat efortul de a bancariza mediul rural sa nu fie asa costisitor.

Reprezentatul Visa spune ca legea va permite emiterea mai multor carduri in mediul rural dar si reluarea unei teme mai vechi: emiterea cardurilor pentru plata tuturor indemnizatiilor sociale.


 „Exista o miza foarte mare aici, la nivel strategic pentru tara, pentru ca in sfarsit se porneste la bancarizarea mediului rural.

De aceea, Visa a inceput sa discute cu bancile pe aceasta tema, pentru a gasi solutii mai ieftine care sa conduca la dezvoltarea infrastructurii de acceptare a cardurilor in mediul rural.

„Am intrat in discutii cu bancile din Romania pentru a gasi solutii mai eficiente din punct de vedere al costurilor astfel incat sa poata oferi acceptarea platii cu cardul, dar la costuri mult mai joase. Aici beneficiem de integrarea in Visa, pentru ca avem in lume diverse modele de a oferi acceptare la costuri mult mult mai mici”, afirma Cretu, care a dat exemplul mobile POS-urilor, care costa in jur de 100 de euro (n.r. fata de 250-300 euro un POS), sau dispozitive care folosesc tehnologia QR Code.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?