Catalin Cretu, Visa: „legea cash back are o miza foarte mare, bancarizarea mediului rural”

21 iunie 2017

Legea cash-back va determina bancile sa investeasca 27 – 30 milioane de euro in instalarea de POS-uri, in contextul in care 90.000 de comercianti en-gros si en-detail vor fi obligati sa permita plata cu cardul. Catalin Cretu, general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta, sustine ca a deschis discutii cu bancile pentru a gasi solutii mai ieftine de acceptare, astfel incat efortul de a bancariza mediul rural sa nu fie asa costisitor.

Reprezentatul Visa spune ca legea va permite emiterea mai multor carduri in mediul rural dar si reluarea unei teme mai vechi: emiterea cardurilor pentru plata tuturor indemnizatiilor sociale.

 „Exista o miza foarte mare aici, la nivel strategic pentru tara, pentru ca in sfarsit se porneste la bancarizarea mediului rural.

De aceea, Visa a inceput sa discute cu bancile pe aceasta tema, pentru a gasi solutii mai ieftine care sa conduca la dezvoltarea infrastructurii de acceptare a cardurilor in mediul rural.

„Am intrat in discutii cu bancile din Romania pentru a gasi solutii mai eficiente din punct de vedere al costurilor astfel incat sa poata oferi acceptarea platii cu cardul, dar la costuri mult mai joase. Aici beneficiem de integrarea in Visa, pentru ca avem in lume diverse modele de a oferi acceptare la costuri mult mult mai mici”, afirma Cretu, care a dat exemplul mobile POS-urilor, care costa in jur de 100 de euro (n.r. fata de 250-300 euro un POS), sau dispozitive care folosesc tehnologia QR Code.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash