Catalin Cretu, Visa: „in mediul online se cumpara bunuri de valori semnificativ mai mari decat in off-line”

21 decembrie 2015

Desi se comenteaza despre neincrederea romanilor in a cumpara de pe internet, datele arata contrariul: achizitiile din mediul online sunt de doua ori mai mari, ca valoare, decat cele din lumea reala. Cel putin asa au stat lucrurile de Black Friday.

„O valoare medie a tranzactiei este in jur de 350 lei online si de 150 de lei in mediul fizic. In mediul online s-au cumparat bunuri de valori semnificativ mai mari.”, a declarat Catalin Cretu (foto), director regional Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, invitat la ZF Live.

De asemenea, fata de media zilelor anterioare, volumele cheltuite de Black Friday au fost mult mai mari in mediul online decat in off-line.
„Cresterile au fost foarte mari, cum ne-am obisnuit de altfel. In mediul online, valoarea platilor cu cardul a crescut cu 124% fata de media zilelor anterioare, in ziua de Black Friday, iar in mediul fizic cu 80%.”, a mai precizat Cretu.

Oficialul Visa se asteapta in 2016 la o crestere in jur de 20% a volumelor cheltuite pe card la comercianti iar comertul electronic va avea o contributie semnificativa, mai ales in conditiile in care romanii isi vor folosi tot mai multe terminalele mobile prntru cumparaturi.

De altfel, intrebat despre cum vom face plati in viitor, Cretu a raspuns:

„Vom plati cu telefonul foarte usor, fie in aplicatia comerciantului, fie prin acea tehnologie NFC, contactless – apropii telefonul si platesti la terminalul respectiv. Evident si online poti face toate platile acestea din telefon. Dupa cum vedeti, marii giganti ai tehnologiei intra pe zona aceasta: Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay. Toata lumea se aliniaza si intra pe aceasta piata.”

Cretu recunoaste ca acest lucru va insemna, in mod evident, ca gigantii tehnologiei vor „manca” din piata bancilor insa aceasta nu reprezinta neaparat ceva ingrijorator ci mai degraba o provocare care ar putea conduce la cresterea calitatii produselor, oferite independent sau in colaborare cu acestia.

„Cred ca este un lucru bun pentru ca atata timp cat nu esti provocat, nu iti exersezi muschiul. Cei care sunt astazi in aceasta industrie vor trebui sa faca fata acestor provocari fie ca vor scoate produse mai bune mai competitive, fie ca se vor ralia si vor colabora cu acesti giganti pentru a oferi servicii si produse mai bune.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash