Catalin Cretu, Visa: „Dorim sa participam la proiecte de digitalizare a fluxurilor de bani.”

4 noiembrie 2020

Cardurile pot fi utilizate pentru îmbunătățirea interacțiunii dintre cetățeni și stat. Unii pași importanți au fost făcuți deja, cum este în cazul Ghișeul.ro, dar mai este nevoie și de dezvoltarea zonei rurale și de cea a plăților sociale, a spus Cătălin Crețu, Director General al Visa pentru România, Croația, Malta și Slovenia, in cadrul unei videoconferinte organizata de profit.ro.

Ne dorim să intrăm în parteneriate cu instituțiile statului și să continuăm să promovăm faptul că se deschide această posibilitate de a se plăti ușor. Dorim să participăm la proiecte de digitalizare a fluxurilor de bani”, spune directorul VISA.


O altă zonă în care utilizarea cardurilor ar putea fi extinsă este cea a plăților sociale. “Foarte mult din PIB se găsește în plăți sociale, pensii, ajutoare sociale. Aceste fluxuri mari de bani se fac în numerar, iar trasabilitatea lor este incertă. Digitalizarea lor ar aduce o trasabilitate mai bună (…) Încă se trimit foarte mulți bani cu mandat poștal.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?