Catalin Cretu, Visa: „din ce in ce mai multe banci vor lansa plata cu telefonul mobil”

19 iulie 2018

Vorbind la ZF Live despre cum vom plati in viitor, country manager-ul Visa pentru Romania se asteapta la o proliferare a ofertelor venite din partea bancilor in ceea ce priveste platile cu mobilul.

„Ce urmeaza in momentul de fata, chiar si in Romania, este aceasta aparitie a platii cu telefonul mobil. Practic, introducem si plata in acest ecosistem unde avem social media. Ai cardul fizic, il introduci in aplicatie – poti introduce mai multe carduri – si apoi iti definesti un card principal, cu care in general vei face platile, dupa care poti sa mergi peste tot si vei avea aceeasi experienta pe care o ai acum cu cardul contactless. Pur si simplu apropii telefonul de POS (n. r. pentru efectuarea platii)”., a declarat Catalin Cretu, general manager pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Visa.

In acest moment, peste 80% dintre terminalele POS sunt contactless, „deci avem unde plati cu telefonul mobil”. Prin urmare, „bancile trebuie sa vina cu noi oferte astfel incat plata cu telefonul mobil sa devina noua rutina.”, explica Cretu.

„Anticipam ca din ce in ce mai multe banci vor lansa plata cu telefonul mobil, pentru ca aceasta este directia in care ne indreptam. Ideea este sa construiesti nu doar un produs ci un intreg ecosistem astfel incat sa poti sa faci plati cu mobilul dar si transferuri intre clienti ai unor banci diferite.  Aici avem solutii rapide prin care transferul de bani poate fi efectuat aproape instantaneu, pe care dorim sa le introducem.”, a mai precizat oficialul Visa.

Acesta spune ca vor exista zone in care va ramane cardul clasic, de plastic, dar care va coexista cu alte modalitati de plata, exact cum astazi banda magnetica, prezenta inca pe toate cardurile, coabiteaza cu tehnologia cip.

„Insa lucrurile se misca catre mobil, bratari, ceasuri, inele, Internet of Things si tot felul de dispozitive cu care vom putea plati. In acest moment sunt in jur de 10 miliarde de carduri in lume care sunt acceptate in 40 mil. de locatii. In cinci ani vom asista la o explozie a acestor dispozitive prin care putem plati si vom ajunge la zeci de miliarde de dispozitive ce vor putea fi utilizate la plata in sute de milioane de locatii.”, crede Cretu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash