[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Castigarea de venituri suplimentare este principalul motiv pentru utilizarea cripto – sondaj. 14% declara ca investesc in cripto in vederea economisirii pentru pensie.

15 decembrie 2023

Un sondaj Binance bazat pe un eșantion de peste 1.000 de respondenți a relevat că aproape jumătate (45%) dintre utilizatorii platformei au indicat câștigarea de venituri suplimentare ca fiind principalul lor motiv pentru utilizarea cripto, urmat de economisirea banilor (19%) și compensarea inflației (9%). Mai mult de o treime (36%) dintre respondenți au indicat că atingerea securității financiare și a independenței a fost principala motivație pentru a utiliza cripto pentru economii.

Mai mult de o treime dintre respondenți au spus că taxele ridicate (19%) și timpul lung de tranzacționare (14%) au fost cele mai mari provocări atunci când este vorba de sistemele și serviciile financiare tradiționale.

Alte concluzii cheie din sondaj:

Egalitate financiară: Majoritatea respondenților (76%) au indicat că cripto poate juca un rol în reducerea inegalității veniturilor sau a disparităților financiare din societate. Acesta reduce dependența de instituțiile financiare tradiționale (19%), este transparent și sigur (18%), oferă acces financiar populației nebancare și nebancare (17%), permite tranzacții transfrontaliere fără intermediari (16%) și oferă un control mai mare asupra activelor și investițiilor (16%).

Cripto pentru câștigarea de venituri suplimentare: Între respondenții ai căror scop principal este să câștige venituri suplimentare din cripto, 23% au indicat că scopul lor era să suplimenteze venitul principal, cu încă 23% utilizându-l pentru a economisi pentru o casă și 21% pentru a investi în alte active digitale.

Cripto pentru cumpărăturile zilnice: Peste o treime (36%) dintre respondenți utilizează cripto pentru achiziții în mod săptămânal, cu mai mult de jumătate (58%) dintre ei utilizând cripto pentru achiziții online, inclusiv achiziționarea de bunuri, servicii, produse digitale, urmată de 12% care o utilizează pentru tranzacții internaționale și încă 12% pentru achiziții în magazine.

Nativii cripto: Majoritatea utilizatorilor nu sunt la început de drum în cripto, cu 59% dintre respondenți care utilizează cripto de 1-5 ani, 14% de peste cinci ani și 12% sunt noi în cripto, activi de mai puțin de șase luni.

Cripto pentru economii: 36% din respondenți utilizează cripto pentru a economisi bani, deoarece oferă securitate financiară și independență, 16% pentru a obține randament mai bun pentru economiile lor și 14% pentru a economisi pentru pensie.

Impactul cripto: 20% au raportat cresterea valorii portofoliului lor de investiții, 18% au declarat că le-au fost oferite oportunități de a câștiga venituri suplimentare, 15% au spus ca au putut accesa mai multe servicii financiare, 14% au declarat ca ssi-au îmbunătățit controlul financiar iar 12% au confirmat ca au beneficiat de tranzacții transfrontaliere mai rapide și mai ieftine.

Rezultatele sondajului se bazează pe un eșantion total de 1.172 de persoane. Sondajul a fost efectuat din 15 noiembrie 2023 până pe 6 decembrie 2023, prin platforma Binance, și a fost accesibil utilizatorilor din Asia și Pacific, Orientul Mijlociu, Europa, Africa și America Latină

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?