[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Carrefour Romania va emite primul card preplatit nebancar al unei retele de hypermarket-uri

4 octombrie 2010

4 octombrie, 2010 – Carrefour Romania va lansa in aceasta saptamana primul card prepaid emis de o retea de hypermarketuri din piata locala. Noul produs financiar, este un card de debit emis in colaborare cu MasterCard si Rev Europe si va fi disponibil in toate hypermarketurile Carrefour din tara.

Cardul preplatit Carrefour MasterCard este un portofel electronic ce permite efectuarea de plati – inclusiv pe Internet – in limita sumelor cu care a fost incercat. Desi nu ofera accesul la un cont bancar, noul card emis de Carefour va putea fi folosit  oriunde este afisata sigla MasterCard, atat in reteaua de automate bancare cat si la comercianti, in tara sau strainatate.

MasterCard este la al doilea program de prepaid pe piata romaneasca, dupa parteneriatul dintre  Advanced Payment Solutions si Posta Romana pentru emiterea CashPlus MasterCard. Cardul preplatit Carrefour MasterCard este emis de catre Raiffeisen Bank, banca avand in oferta de produse si carduri preplatite sub licenta Visa.

Retailer-ul francez Carrefour, care opereaza pe piata locala un numar de 23 de hipermarket-uri si 29 de supermarket-uri, mai are un program MasterCard in derulare. Prin intermediul acestui program, compania a emis impreuna cu BRD Finance un card de credit adresat persoanelor fizice.

Comentarii (1)
  1. Anonim spune:

    Sa il faca sa putem si reincarca de pe telefonul mobil. Ca, asa sunt nevoita sa merg la casa de marcat doar pentru reincarcare. Ar fi mai convenabil sa il pot alimenta trimitand SMS la un numar cu valoarea prestabilita, urmand sa se incarce suma respectiva in contul GSM propriu pe care il folosesc. In cazul cartelelor GSM, sa se scada creditul cu valoarea alimentata pe cardul nebancar prin trimiterea acelui SMS.

    In situatia de fata, se pot doar transfera bani din cei disponibili (alimentati) deja catre alti utilizatori de carduri nebancare de acest fel. Propriul card nu se poate incarca de pe telefonul mobil.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?