[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Carrefour lansează Smart Cart, „primul sistem de cărucioare inteligente din România”

15 iulie 2025

Carrefour România introduce, în premieră națională, Smart Cart, „primul sistem de cărucioare inteligente din România” – potrivit comunicatului. „Disponibil exclusiv în hipermarketul din Corbeanca, Smart Cart funcționează precum un asistent de cumpărături integrat, care optimizează traseul în magazin, afișează produsele disponibile în magazin și valoarea coșului de cumpărături în timp real.” – precizeaza compania.

Pentru a utiliza Smart Cart, clienții trebuie să se autentifice în platforma de loialitate Act for Good, disponibilă în aplicația mobilă Carrefour. Lista de cumpărături se creează direct pe ecranul tactil al căruciorului, iar sistemul generează automat un traseu optim în magazin, indicând locația fiecărui produs.

Mai departe, fiecare articol scanat este afișat instantaneu pe ecranul căruciorului, alături de preț, pentru vizibilitate crescută. De asemenea, în cazul în care clienții au nevoie de asistență, pot solicita ajutor printr-un buton dedicat. Datorită funcției de geolocalizare, personalul poate interveni rapid, identificând exact poziția utilizatorului.

Smart Cart este un pas major în strategia noastră de digitalizare a experienței din magazin și o dovadă a angajamentului Carrefour pentru inovație în beneficiul clientului. Am lansat acest proiect pilot în hipermarketul Corbeanca cu 40 de dispozitive, iar de la debut și până în prezent, peste 3.500 de clienți au utilizat deja Smart Cart, demonstrând astfel interesul crescut pentru acest sistem care face cumpărăturile mai rapide și mai eficiente. Credem că acesta este începutul unei transformări importante, în care tehnologia și experiența în magazin funcționează împreună”, declară Fabrice Gratien Besson – Director Securitate, Calitate și Case în cadrul Carrefour România.

Exemplu de informatie afisata direct in ecranul montat pe carucior

Un alt avantaj este eficiența procesului de achiziție. La finalizarea cumpărăturilor, căruciorul generează un cod de bare care se scanează rapid la casa de marcat. Toate produsele adăugate sunt descărcate automat în sistem, iar plata se poate efectua rapid.

Designul căruciorului a fost gândit ergonomic, astfel încât produsele să poată fi așezate direct în sacoșe sau cutii reutilizabile. Cu o capacitate de transport de până la 180 kg, o autonomie de 18 ore și un timp de încărcare de 6 ore, căruciorul poate susține un flux constant de utilizatori pe parcursul întregii zile.

„Smart Cart este compatibil și cu platformele de livrare Bringo și Glovo, oferind o integrare extinsă cu ecosistemul omnichannel Carrefour, atât pentru clienții care preferă cumpărăturile în magazin, cât și pentru cei care optează pentru soluțiile de livrare rapidă.” – mai adauga Carrefour.

____________

Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO, Glovo, Wolt și Bolt Food sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro. 
Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024, 2025) pentru aproximativ 17.000 de angajați. 

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?