[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Carrefour este Comerciantul Anului din piata cardurilor

26 aprilie 2012

26 aprilie, 2012 – Anul trecut, principalii sase comercianti acceptatori de carduri au inregistrat 21 milioane de tranzactii de plata prin card, in valoare de 2.600 mil. RON. Carrefour Romania, a inregistrat in 2011 cele mai bune rezultate in privinta acceptarii la plata a cardurilor bancare, fiind desemnat “Comerciantul Anului” in cadrul Galei NOCASH.

Doar primii trei comercianti – Carrefour, Real Hypermarket si Mega Image – au totalizat  peste 15 milioane de tranzactii, romanii cheltuind pe card in aceste retele nationale de magazine peste 1.800 mil. RON. Topul este completat de catre Lukoil Romania, Selgross si operatorii de telefonie mobila, Orange si Vodafone.

In privinta parteneriatelor dezvoltate de banci impreuna cu comerciantii pentru lansarea cardurilor co-branded, cel mai de succes program s-a dovedit a fi cel al Raiffeisen impreuna cu Vodafone. Prezent la decernarea premiilor NOCASH, domnul Gabriel Chenescu (foto), manager departament administrare carduri Raiffeisen Bank, a precizat ca, in cursul anului 2011, pe cardurile RZB MasterCard Vodafone Credit  s-au inregistrat 1,85 milioane tranzactii in valoare de 237,8 mil. RON.

Un parteneriat de succes a inregistrat si Unicredit. Programul Miles & More Gold Credit a consemnat in 2011 un numar de 750 carduri noi emise (3.972 carduri valide la sfarsitul anului 2011), peste 30.000 tranzactii in valoare de 74,3 mil. RON.

De asemenea, lansate in primavara lui 2011, programele de carduri contacless cu aplicatie de transport inclusa, puse in circulatie de catre BRD (MasterPass Transport) si BCR (cardul Visa Electron Zambet) s-au bucurat si ele de un mare interes din partea pietei. Cele doua banci au reusit emiterea a 70.000 de carduri contactless care au generat, cumulat, 295.000 tranzactii si un volum de peste 75 mil. RON.

Ajunsa la a XI-a editie, Gala NOCASH – dedicata recunoasterii liderilor din industria platilor fara numerar – este cel mai important eveniment anual al industriei. Anul acesta evenimentul a fost organizat in 23 aprilie la Teatrul Excelsior din Bucuresti. La editia din acest an au participat peste 130 de persoane, reprezentanti ai emitentilor, schemelor internationale de plata, furnizorilor de infrastructura, procesatorilor de card, integratorilor de comert electronic, BNR, MCSI precum si din partea altor institutii de “outsourcing” pentru industria platilor fara numerar.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?