Carrefour este cea mai recenta victima a campaniilor de tip scam. Atacatorii ofera „recompense” din ce in ce mai mari.

3 aprilie 2020

Continuă valul de campanii de tip scam care vizează utilizatori din România! Atacatorii par să se folosească în continuare de domeniu .𝐜𝐥𝐮𝐛, pentru a lansa tentative de fraudare a clienților unor hypermarketuri cunoscute la nivel național, potrivit cert.ro

Așadar, a venit rândul celor de la Carrefour să le fie copiată și utilizată identitatea vizuală, într-o campanie de tip scam cu vouchere false de cumpărături. Compania a publicat deja un mesaj de avertizare pentru clienți, pe conturile oficiale.

Ca și în cazurile precedente, încercarea de păcălire a utilizatorilor păstrează aceiași pași: trei întrebări generice despre experiența la cumpărături în hypermarket, redirecționare către diverse site-uri potențial malițioase și răspândirea mai departe a campaniei către contactele de WhatsApp ale victimei.

Totuși, suma oferită ca recompensă de către atacatori pare să crească de la campanie la campanie, ajungând acum la o valoare de 5000 de ron, dublu față de scam-ul precedent, în care se foloseau de MegaImage.

Până acum, au fost vizate de astfel de astfel de campanii timp scam, Profi, Mega Image, Lidl, Kaufland, Adidas şi Ikea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?