[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Carpatica emite primul card cu display pentru persoane juridice

7 august 2012

7 August, 2012 – Banca Comerciala Carpatica a pus in circulatie primul card cu display adresat clientilor persoane juridice. MasterCard Business e-SMART este un produs, adresat in special celor ce utilizeaza serviciul de internet banking BCC e-SMART, care combina un card de debit si un token (dispozitiv de autentificare in mediul online de internet banking).

Cardul dispune de o tehnologie inovatoare care, prin apasarea butonului incorporat, determina generarea unui cod de securitate afisat pe ecranul acestuia, in mod similar unui token hardware. Noul produs este unul de tip 2 in 1, indeplinind atat functia de card bancar, cat si cea de dispozitiv de autentificare de tip token. Autentificarea si autorizarea platilor in sistemul BCC e-SMART se realizeaza in mod identic daca se utilizeaza un dispozitiv clasic, de tip digipass.

„Suntem bucurosi ca putem pune si la dispozitia clientilor persoane juridice o solutie adaptata noilor tendinte moderne pentru satisfacerea nevoilor acestora. Ideea conceperii acestui produs inovativ si pentru acest segment de clienti a pornit din dorinta de a asigura clientilor persoane juridice confortul pe care il ofera acest card”,declara George Ciobanasu, Director General Adjunct Banca Comerciala Carpatica.

Banca ofera utilizatorilor posibilitatea inrolarii cardului MasterCard Business e-SMART, in sistemul 3D Secure, asa cum s-a procedat si in cazul celorlalte carduri emise sub sigla BCC, incepand cu 18 iunie a.c.. Acesta este un standard de securitate dezvoltat de catre Visa si MasterCard, destinat protectiei suplimentare a detinatorilor de carduri, in cazul platilor online (pe Internet) si utilizat sub siglele „Verified by Visa„, respectiv „MasterCard SecureCode

Cardul este emis sub sigla MasterCard si are utilizare internationala, fiind convertibil in valuta si posibil de utilizat in mediul electronic, la orice terminal ATM si POS care poarta insemnele de acceptare ale marcii MasterCard. Valabilitatea cardului este de 3 ani, cu optiune de reinnoire.  Banca impune limite zilnice de utilizare a cardului, l imita maxima pentru plati efectuate pe Internet fiind de 3.000 lei.

Oferta de produse catre persoane juridice mai contine si un card de credit emis in lei – Visa Silver Business – valoarea limitei de credit acordata pe card fiind de pana la 40.000 lei, pe o perioada de maxim 12 luni cu posibilitate de prlungire automata. Cardul are o perioada de gratie de pana la 55 zile pentru platile efectuate cu cardul la comercianti, inclusiv magazine online, si permite utilizarea a maxim 100% din limita disponibila pe card indiferent de tipul tranzactiei, plati sau retrageri de numerar.

Carpatica a incheiat anul 2011 cu un portofoliu de peste 80.000 de carduri si o retea proprie de acceptare formata din peste 800 de terminale, dintre care 230 de ATM-uri si aproape 600 de POS-uri. Primul card cu display a fost lansat catre clentii bancii, persoane fizice, inca din noiembrie 2011. La acea data, dintre emitentii din piata, doar Credit Europe Bank mai avea un astfel de produs.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?