Cardurile de masa emise de banci sub licenta Visa vor fi lansate in aceasta vara – banci mari sunt in proces de autorizare la MF

6 aprilie 2016

Bancile vor „musca” semnificativ din cota companiilor emitente de tichete de masa, in contextul in care din vara ar putea circula in piata primele carduri de masa sub sigla Visa emise de marile banci, a declarat Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe, la emisiunea Profesionistii in Banking.

„Creste semnificativ concurenta pe aceasta zona: pornim de la cei trei emitenti, care au emis tichetele de masa pe suport de hartie, dar acum li se permite si bancilor sa intre pe aceasta nisa. Avand in vedere ca bancile au un model foarte performant pe carduri, credem ca acestea vor aduce costuri mult mai reduse angajatorilor si comerciantilor”, spune Cretu.

El a precizat ca sunt deja banci mari in proces de autorizare la Ministerul de Finante si din vara ar putea circula primele carduri de masa Visa. „Bancile vor aduce un avantaj nu doar prin emiterea cardurilor de masa, dar mai ales prin deschiderea retelei de acceptare pe care o au si, dupa cum stim, aceasta este mare. Sa ne gandim doar la restaurantele care pana acum, in marea lor majoritate, nu acceptau tichetele de masa pe hartie, dar care accepta carduri Visa si vor accepta si carduri de masa Visa”.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?