Cardurile de masa emise de banci sub licenta Visa vor fi lansate in aceasta vara – banci mari sunt in proces de autorizare la MF

6 aprilie 2016

Bancile vor „musca” semnificativ din cota companiilor emitente de tichete de masa, in contextul in care din vara ar putea circula in piata primele carduri de masa sub sigla Visa emise de marile banci, a declarat Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe, la emisiunea Profesionistii in Banking.

„Creste semnificativ concurenta pe aceasta zona: pornim de la cei trei emitenti, care au emis tichetele de masa pe suport de hartie, dar acum li se permite si bancilor sa intre pe aceasta nisa. Avand in vedere ca bancile au un model foarte performant pe carduri, credem ca acestea vor aduce costuri mult mai reduse angajatorilor si comerciantilor”, spune Cretu.

El a precizat ca sunt deja banci mari in proces de autorizare la Ministerul de Finante si din vara ar putea circula primele carduri de masa Visa. „Bancile vor aduce un avantaj nu doar prin emiterea cardurilor de masa, dar mai ales prin deschiderea retelei de acceptare pe care o au si, dupa cum stim, aceasta este mare. Sa ne gandim doar la restaurantele care pana acum, in marea lor majoritate, nu acceptau tichetele de masa pe hartie, dar care accepta carduri Visa si vor accepta si carduri de masa Visa”.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash