[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Calendarul evenimentelor NOCASH pe 2023

12 ianuarie 2023

In cursul anului 2023, NOCASH EVENTS va organiza trei mari evenimente, toate exclusiv off-line, cu prezenta fizica a invitatilor/participantilor. Acestea se prezinta dupa cum urmeaza:

Gala NOCASH – ultima decada a lunii mai

Ajunsa la a XXII-a editie, Gala NOCASH este cel mai longeviv si important eveniment anual al industriei serviciilor financiare si de plati electronice din Romania. In cadrul evenimentului se decerneaza premiile de excelenta pentru liderii pietei, pe baza nominalizarilor votate de peste 100 de experti din comunitatea NOCASH.

Asa cum v-am obisnuit in ultima perioada, in cadrul evenimentului va exista si o competitie la care vor fi invitate sa participe cele mai promitatoare proiecte start-up din piata locala, ce pot contribui la dezvoltarea industriei financiar-bancare.

Banking 4.0 – editia de primavara – ultima decada a lunii mai

Evenimentul analizeaza la nivel de experti internationali stadiul dezvoltarii si utilizarii tehnologiei blockchain in evolutia industriei financiar-bancare. Subiectele abordate vizeaza „decentralize finance” (DeFi), central bank digital currency (CBDC), transferul de bani folosind blockchain, banking in metaverse, NFT-uri, tendinte adoptie crypto in zona platilor dar si in domeniul ofertei bancare de servicii (banci custode).

Tema editiei din acest an este legata de legislatie si vizeaza impactul MiCA (regulamentul european privind piețele criptoactivelor) si DORA (act legislativ privind reziliența operațională digitală) asupra inovatiei in industria financiar-bancara.

MiCA îi va proteja pe consumatori de unele dintre riscurile asociate investițiilor în criptoactive și îi va ajuta să evite sistemele frauduloase. În prezent, consumatorii au drepturi la protecție sau reparație foarte limitate, mai ales dacă tranzacțiile au loc în afara UE. Datorită noilor norme, prestatorii de servicii de criptoactive vor trebui să respecte cerințe stricte pentru a proteja portofelele consumatorilor și pentru a deveni răspunzători în cazul în care pierd criptoactivele investitorilor. MiCA va acoperi, de asemenea, orice tip de abuz de piață legat de orice tip de tranzacție sau serviciu, în special în caz de manipulare a pieței și de utilizare a abuzivă a informațiilor privilegiate.

MiCA face parte din pachetul mai amplu privind finanțele digitale, al cărui obiectiv este elaborarea unei abordări europene care să stimuleze dezvoltarea tehnologică și să asigure stabilitatea financiară și protecția consumatorilor. Pe lângă propunerea MiCA, pachetul conține o strategie privind finanțele digitale, un act legislativ privind reziliența operațională digitală (DORA) – care va include și prestatorii de servicii de criptoactive – și o propunere privind un regim-pilot pentru infrastructurile pieței bazate pe tehnologia registrelor distribuite (DLT).

Acest pachet elimină o lacună din legislația existentă a UE, garantând faptul că actualul cadru juridic nu creează obstacole în calea utilizării noilor instrumente financiare digitale și, în același timp, asigură faptul că astfel de tehnologii și produse noi sunt acoperite de Regulamentul financiar și de mecanismele de gestionare a riscurilor operaționale ale întreprinderilor care își desfășoară activitatea în UE.

Reprezentanti ai Comisiei Europene vor fi prezenti la Bucuresti pentru a analiza impactul acestui pachet legislativ in ceea ce priveste sprijinirea inovatiei si adoptia de noi tehnologii financiare, oferind, în același timp, un nivel adecvat de protecție a consumatorilor și a investitorilor.

De asemenea, vor exista sesiuni pentru prezentarea de proiecte, din partea celor mai interesante companii ale momentului, paneluri dedicate investitorilor pentru analiza tendintelor in piata crypto cu experti de talie internationala, dar si momente memorabile de keynote, care vor fi elementul surpriza al evenimentului.

Banking 4.0 – editia de toamna – ultima decada a lunii noiembrie

Evenimentul analizeaza la nivel de experti internationali, impactul celorlalte tehnologii emergente – AI, Banking as a Service, machine learning, open banking, RPA (robotic process automation), etc. – asupra modelelor de business, indiferent daca vorbim despre optimizarea costurilor sau noi modalitati de ofertare a clientilor si de interactionare cu acestia.

Organizatorii spun ca acest eveniment este cea mai relevanta conferinta pe digital & fintech banking din sud-estul Europei. Iata si impresiile expertilor despre experienta traita la ultima editie de toamna a Banking 4.0:

Datele exacte si locatiile pentru fiecare eveniment vor fi anuntate in curand. La fel si tematica pentru Banking 4.0 – editia de toamna. Pe canalul NOCASH de pe youtube vom prezenta saptamana viitoare un filmulet despre ce cred expertii ca ar trebui sa analizam la urmatoarea editie a Banking 4.0. Filmul va contine o lista de subiecte care se asteapta sa fie de cel mai mare interes in noiembrie 2023.

Nu ezitati sa va abonati pentru a fi la curent cu toate noutatile promovate pe youtube de catre echipa NOCASH EVENTS.

Pentru oferte comerciale de parteneriat: sergiu@nocashevents.ro / +40 744 427 610

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?