Caixa Bank lanseaza cel mai mare serviciu comercial de plati contactless cu telefonul mobil din Europa

19 decembrie 2013

CaixaBank impreuna cu Orange, Telefonica, Vodafone si Visa Europe au incheiat un parteneriat pentru a oferi servicii de plati contactless cu telefonul mobil in Spania. Cei trei operatori telecom au impreuna o baza de clienti care reprezinta peste 80% din piata spaniola. Serviciul va fi extins si pe alte piete europene.

Incepand cu luna februarie 2014, clientii CaixaBank vor avea posibilitatea sa faca plati contactless cu telefonul mobil rapid si sigur, folosind aplicatia pentru plati contactless. Prin intermediul parteneriatului cu Orange, Telefόnica si Vodafone, datele cardului unui client CaixaBank care se inregistreaza pentru serviciul de plati mobile sunt criptate si stocate in siguranta pe o cartela SIM cu functionalitate contactless. Clientii vor putea utiliza apoi aplicatia CaixaBank mobile banking pentru a-si gestiona mai usor finantele si pentru a face plati contactless oriunde este afisat simbolul contactless Visa.

Banca estimeaza ca, odata cu aceasta lansare, numarul utilizatorilor de plati digitale va depasi 100.000 intr-un an.

“Aceasta lansare de referinta constituie inca un exemplu privind capacitatea Visa de a reuni jucatori cheie pe piata pentru a oferi consumatorilor din Spania un nou si complex serviciu, pe care dorim sa il extindem in continuare in Spania si pe alte piete europene”, a declarat Nicolas Huss, CEO, Visa Europe.

Clientii CaixaBank vor putea face plati contactless cu telefonul mobil la oricare dintre cele peste 325.000 terminale contactless Visa din Spania sau cele 1,2 milioane de terminale contactless Visa din intreaga Europa.

Spania este una dintre pietele cele mai dezvoltate din Europa in ceea ce priveste tehnologia contactless, cu peste 15 milioane de tranzactii Visa contactless facute in ultimele 12 luni. Caixa Bank este o institutie care a facut istorie in materie de inovatie in platile alternative. In 2010, banca lansa primul pilot de mobile payments din Europa iar in anii care au urmat au lansat cardurile contactless (2011), aplicatia de wallet (2012) si un sticker care are la baza serviciul de plati mobile, Tap Visa (2013).

Serviciul de plati mobile contactless va fi oferit de CaixaBank incepand cu luna ianuarie 2014 clientilor Orange, Telefonica si Vodafone care fac frecvent plati contactless cu cardurile Visa. Serviciul ar urma sa fie disponibil pe scara larga in luna Februarie 2014.

Mai multe detalii in comunicatul de presa emis de CaixaBank.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
41 votes · 41 answers
Voteaza
NoCash