[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BVB lanseaza in parteneriat cu DRUID asistentul virtual Q, pentru cei care vor sa afle mai multe despre investitiile la bursa

1 iulie 2024

Asistentul virtual, o solutie digitala de tip chatbot bazata pe Inteligenta Artificiala, este in prezent in stadiul de invatare progresiva, care are loc odata cu procesarea intrebarilor ce vin din partea utilizatorilor. Q reprezinta o sinteza intre tehnologia NLP oferita de DRUID si abilitatile de intelegere a limbajului oferite de integrarea cu ChatGPT prin Microsoft Azure.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) lanseaza prima versiune a chatbot-ului Q, solutie digitala bazata pe Inteligenta Artificiala, pentru a raspunde intrebarilor celor care vor sa afle mai multe despre piata de capital si investitiile la bursa. „Acest proiect isi propune sa devina, intr-un orizont de timp de aproximativ un an, o resursa importanta si cuprinzatoare cu informatii cat mai relevante despre investitiile la bursa.” – potrivit comunicatului de presa.


Asistentul virtual Q poate fi accesat de pe site-ul bursei, este disponibil doar in limba romana si este capabil in acest moment sa raspunda la o serie de intrebari des intalnite: modalitatea de deschidere a unui cont de tranzactionare, lista intermediarilor, informatii de baza despre companiile listate si notiuni de baza despre bursa. 

„Chatbot-ul este in prezent in stadiul de invatare progresiva, astfel incat utilizatorii sunt incurajati sa ii adreseze cat mai multe intrebari, pentru ca acesta sa inteleaga nevoile pe care le au la nivel informational. Fiind in proces de invatare, este posibil ca asistentul Q sa nu ofere raspunsuri in totalitate precise. Ulterior, raspunsurile oferite de chatbot vor fi verificate de o echipa dedicata pentru acuratete si pentru imbunatatirea procesului de invatare.” – se mai precizeaza in comunicat.

„Continuam eforturile digitale pentru a raspunde nevoilor comunitatii de investitori locali intr-o lume in care accesul rapid la informatii este absolut esential. Ne dorim ca prin aceasta prima versiune a solutiei digitale Q sa facem notiunile despre investitii si piata de capital mai accesibile si mai usor de inteles. Lansarea lui Q este un nou demers dedicat celor preocupati de educatia financiara care isi doresc sa invete mai multe despre variantele de gestionare a economiilor. Prin intermediul acestui asistent virtual, BVB reconfigureaza modul in care utilizatorii interactioneaza cu informatiile financiare, deschizand drumul catre eficienta sporita, automatizare si crestere in cadrul proceselor interne. Mai mult, suntem incantati ca am implementat acest proiect cu sprijinul tehnologic oferit de DRUID, un start-up romanesc care a participat in BVB Arena, programul nostru fanion dedicat antreprenorilor”, a declarat Adrian Tanase – Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Asistentul virtual Q este dezvoltat impreuna cu DRUID  – platforma end-to-end pentru construirea de aplicatii conversationale de afaceri bazate pe inteligenta artificiala. Colaborarea dintre Bursa de Valori Bucuresti si DRUID reprezinta o noua etapa in procesul de digitalizare a interactiunii cu investitorii, demarata deja la nivelul pietei locale de capital.

„Ma bucur sa observ ca tehnologia DRUID sprijina BVB in demersul catre digitalizare, aducand beneficii semnificative. Ne-am propus ca solutiile noastre sa eficientizeze activitatea angajatilor, focalizandu-se pe aspectele esentiale si sa le asiguram investitorilor BVB un acces mai usor la informatiile relevante intr-un mediu financiar complex. Consider ca am reusit sa atingem acest obiectiv prin intermediul asistentului virtual Q, asigurand astfel o interactiune mai fluenta si eficienta”, a declarat Liviu Dragan – CEO DRUID.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?