[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bucurestenii beneficiaza de locatii speciale pentru plata taxelor si impozitelor cu cardul

10 martie 2014

Taxele si impozitele locale pentru Bucuresti pot fi platite cu cardul la DITL-urile de sector, pe Internet (site-ul primariei si/sau platforma ghiseul.ro) si, mai nou, in locatii speciale, deschise in centre comerciale si sucursale bancare, ca urmare a unui parteneriat intre Visa Europe, bancile membre si primariile sectoarelor Municipiului Bucuresti.

Locatii speciale deschise pentru plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale:
. Sectorul 1 – contribuabilii pot plati taxele si impozitele locale cu cardul in agentiile Raiffeisen Bank din Promenada Mall si Feeria – Baneasa Shopping City. Programul de functionare al celor doua agentii este 10.00 – 22.00;
. Sectorul 2 – contribuabilii pot plati taxele si impozitele locale cu cardul la standul deschis special zilnic in hipermarket-ul Cora Pantelimon, intre orele 10.00 – 22.00;
. Sectorul 3 – contribuabilii pot plati taxele si impozitele locale cu cardul si pot ridica datele de acces in ghiseul.ro de la standurile special deschie zilnic in Bucuresti Mall, Auchan Titan si Auchan Vitan, intre orele 14:00 si 20:00;
. Sectorul 4 – contribuabilii pot plati taxele si impozitele locale cu cardul la standul din Sun Plaza Mall, deschis zilnic in intervalul orar 15.00 – 20.00.

Plata taxelor si impozitelor locale se poate face in cadrul locatiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiasi sistem informatic disponibil si la administratiile fiscale. Astfel, in baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plata, inclusiv eventualele restante, si pot decide sa le plateasca partial sau integral.

Parteneriatul dintre Visa Europe, bancile membre si primarie face parte din a cincea editie anuala a campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale, derulata in perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014.

Contribuabilii sunt tot mai interesati sa isi achite obligatiile fiscale mai simplu, in siguranta si fara costuri suplimentare. Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in România a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, sustinuta de tranzactiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de bancile din România membre ale Visa Europe. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut usor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

Primele 10 orase in functie de valoarea tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale insumeaza peste trei sferturi din totalul tranzactiilor realizate pentru primariile din Romania care accepta plata cu cardul.

Toate cele 6 primarii de sector din Bucuresti sunt in topul primelor 10 la nivel national dupa nivelul incasarilor prin card. In topul oraselor cu cele mai mari incasari pe card a impozitelor si taxelor locale se mai adauga, in ordine, Cluj-Napoca, Brasov, Galati, Timisoara, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Constanta si Targu-Mures.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?