BT modifica comisioanele aplicabile persoanelor fizice, din 15 decembrie. Transferul in zona SEPA a unei sume mai mari de 50.000 lei, va fi comisionat cu numai 10 lei.

18 octombrie 2019

In conformitate cu art. 1.3.6 din Conditiile Generale de Afaceri ale BT aplicabile PERSOANELOR FIZICE, incepand cu data de 15-Decembrie-2019 Banca Transilvania modifica:

(1) comisionul de plata interbancara in lei prin ghiseele bancii catre conturi deschise la alte banci din Romania;

Astfel, comisionul pentru plata catre contul din alta banca in Romania, efectuata de la ghiseul BT, se modifica in functie de valoarea operatiunii, pe transe, dupa cum urmeaza: de la 0 la 50.000 lei (inclusiv) – 9 lei iar pentru sume mai mari de 50.000 lei comisionul va fi de 20 lei.

(2) comisioanele de plati in EUR efectuate prin ghiseele bancii si internet/ mobile banking catre conturi din Romania si zona SEPA; Nivelul comisionului pentru plata interbancara in euro, de la ghiseul bancii, este exact ca mai sus, suma fiind echivalenta in euro – indiferent daca plata se efectueaza caytre o alta banca din Romania sau o banca din zona SEPA.

Banca precizeaza ca nu se modifica comisionul aferent platilor in EUR efectuate de la ghiseele BT catre conturi deschise in tari din afara zonei SEPA.

In cazul platilor in euro efectuate prin internet/mobile banking, comisionul interbancar se aplica pe transe, in functie de valoarea operatiunii, dupa cum urmeaza:

. de la 0 la 1.000 lei in echivalent EUR – 2,5 lei in echivalent EUR

. de la 1.000 lei inclusiv, pana la 50.000 lei in echivalent EUR – 5 lei in echivalent EUR

.sume ≥ 50.000 lei in echivalent EUR – 10 lei in echivalent EUR

(3) comisioanele de utilizare ATM-uri si POS-uri de la ghiseele altor banci din strainatate pentru accesare de numerar prin cardurile de debit si credit destinate persoanelor fizice.

Banca precizeaza ca: „Utilizarea ATM-urilor si POS-urilor de la ghiseele altor banci din strainatate pentru accesare numerar prin card, se va comisiona cu acelasi comision ca si pentru operatiunea similara efectuata la ATM/ POS -urile altor banci de pe teritoriul Romaniei.”

*zona SEPA: Austria, Belgia, Croatia, Cipru, Croatia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Spania şi Slovenia, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia, Suedia si Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveţia şi Monaco.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?