BT isi anunta posesorii celor 530.000 de carduri de credit ca nu este necesara plata sumei minime iar dobanda este la jumatate, in luna mai

8 mai 2020

După ce în martie şi aprilie persoanele fizice care au card de credit şi sunt la zi cu plata sumei minime lunare au avut zero sume de plată şi zero dobândă, BT oferă în această lună un nou set de facilităţi.

Astfel, clienţii care nu au întârzieri la obligaţiile privind cardul beneficiază în luna mai de următoarele:


. Nu trebuie achitată suma minimă de plată pentru creditul pe card.

. Dobânda este la jumătate pentru clienţii care nu au transferat în 1 – 25 mai a.c. pe cardul de credit întreaga contravaloare a creditului folosit până la finalul lui aprilie a.c. „Cealaltă jumătate rămâne în seama BT şi, din acest motiv, nu presupune obligaţii viitoare pentru clienţi.”, potrivit comunicatului.

De exemplu, un client care la finalul lunii aprilie a folosit 1.500 de lei din linia de credit, în mod standard ar trebui să alimenteze cardul cu suma de 150 de lei până în data de 25 mai. Dacă de-a lungul lunii mai are utilizat în medie 2.000 de lei din linia de credit, ar datora o dobândă de 40 lei la finalul lunii mai. Dar, datorită facilităţilor anunţate de bancă, clientul beneficiază în luna mai de următoarele: nu trebuie să alimenteze cardul cu suma minimă de 150 lei şi plăteşte dobânda de 20 lei în loc de 40 lei, dacă nu are întârzieri la plata obligaţiilor lunare privind cardul.

În rest, cardul va funcţiona ca până acum:

. Pentru clienţii care în perioada 1 – 25 mai aleg să achite întreaga contravaloare a creditului folosit la finalul lunii aprilie a.c., dobânda pentru luna mai este zero.

. Pentru cei care au realizat tranzacţii în rate, în lunile martie şi aprilie a.c. ratele au fost oprite, iar din aceată lună îşi reiau cursul.

Banca Transilvania are în portofoliu aproape 530.000 de carduri de credit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?