BT este gata de lansare cu platforma NEO si dezvaluie principalele caracteristici ale serviciului sau de banking inteligent

18 iulie 2019

Chiar daca platforma Neo a Bancii Transilvania se afla inca intr-o etapa finala de testare, banca promoveaza deja pe site-ul propriu cateva caracteristici ale noului sau serviciu de banking inteligent, ce urmeaza a fi lansat in curand catre toti clientii, atat utilizatori de Android, cât şi celor de iOS.

Inca din start, banca isi pozitioneaza serviciul precizand ca acesta se adreseaza „doar pentru early adopters, cool si open-minded”, care sunt „pasionati de nou, indrazneti, electrici si creatori de tendinte.”


Neo permite logarea pe cont si confirmarea tranzactiilor prin „face signature”.

Printre cele mai importante noutăţi aduse de Neo regăsim:

. Neo Radar – cel mai bun prieten financiar. Acesta îţi învaţă comportamentul financiar şi îţi oferă sfaturi pe baza a ceea ce ai făcut deja;

„Psst… vezi că ai făcut o plată de două ori. Ai grijă, ca nu prea mai ai bani în cont. Vezi că ar fi timpul să faci plata de care ai uitat.” Dacă totul devine digital, de ce nu ți-ai face deja prieteni AI?

. Neo Cash, cu cardul invizibil – poţi scoate bani de la bancomatele BT cu telefonul prin generarea unui cod direct din aplicaţie. „Invizibilul e noul trend în tech. Așadar, lasă cardul acasă, mergi la bancomat, #neo îți dă un cod, îl introduci și tzzzzt… here is your cash. Unde mai pui că la o adică nici nu trebuie să ieși din casă – trimiți codul altcuiva și poate face asta în locul tău.”

. Neo Family – îţi aduce aminte să faci plăţile recurente, iar pe baza istoricului şi a contului beneficiarului, platforma recunoaşte automat ce tip de plată vrei să faci.
„Neo își amintește, în locul tău, să facă toate plățile recurente. Iar când vrei să faci plăți rapid, alegi doar contul beneficiarului și aplicația își dă seama ce tip de plată vrei să faci.Și, în general, #neo te scapă de o grijă. Iar drumul la bancă devine o atingere pe ecranul telefonului. „

. Neo Shopping – îţi detaliază unde şi câti bani ai cheltuit.
„Fie ca ai un STAR Card sau unul normal, poți afla cât ai cheltuit și unde. Câteodată, controlul absolut înseamnă câteva atingeri de ecran.”

. Neo Widget – vezi câţi bani ai în cont în first screen, fără a mai deschide aplicaţia;

. Neo Travel – poţi comanda un card de debit direct din aplicaţie;
„Îți poți comanda un card de călătorie direct din aplicație. Știi tu, genul acela de card care îți oferă și asigurare, și acces în lounge-urile din aeroporturi.”

. Neo Preferinţe – indiferent de ecranul în care te afli, ai la dispoziţie un buton pentru acţiuni rapide;

. Neo widget – Folosești widget-urile pentru a urmări rapid email-urile sau vremea. De ce nu și banii din cont sau plățile favorite?

. Neo ID – îţi poţi personaliza ID-ul de logare;

. Neo Friendship – share pentru contul IBAN pentru transferuri instant. „Ai un prieten care are nevoie de bani? Tap, tap, tap și i-ai trimis. Sau ești chiar tu prietenul care are nevoie de bani? Trimite IBAN-ul tău printr-o simplă atingere de ecran.”

. Neo Acces – poţi să te loghezi pe cont şi să confirmi tranzacţii doar uitându-te la telefon (Face Signature);
„Neo știe cine ești doar dacă îl privești. Acum îți poți semna tranzacțiile sau intra în cont aruncând o privire. Face Signature îți aduce un nivel de siguranță crescut, dar și confortul că intri în cont mai ușor ca la tine acasă.”

. Neo Secure – control total asupra cardurilor proprii. Clientul poate bloca sau debloca carduri, poate schimba limitele tranzacţiilor sau PIN-ul cardurilor, direct din aplicaţie.

Cel mai probabil platforma Neo va funcţiona la început în paralel cu aplicaţiile de Internet şi Mobile Banking ale Băncii Transilvania, urmând ca apoi aceasta să devină baza clienţilor băncii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?