BT a lansat primele carduri bancare din metal. Produsele sunt exclusiviste, de tip „invitation only”

Premium
20 decembrie 2019

Banca Transilvania si-a marit portofoliul de carduri cu doua noi produse din metal, ambele fiind extrem de exclusiviste, fiind emise doar pe baza de invitatie. Astfel, de la inceputul lunii decembrie, banca are in oferta sa comerciala un card de credit – Visa Infinite si un card de debit – Mastercard World Elite.

Este pentru prima oara cand o banca din Romania pune in circulatie carduri din metal, care au si functionalitate contactless.


Cele doua produse nu se vand impreuna/ la pachet, insa unii clienti opteaza pentru detinerea ambelor produse.

Primul emitent de carduri din metal pe piata romaneasca a fost Revolut, care depasise 10.000 de unitati inca din vara acestui an.

Daca 2019 a fost anul aplicatiilor de wallet, 2020 va fi cu siguranta anul lansarilor de carduri metal, intrucat este de asteptat ca o serie de alte banci sa vina cu noi produse pe acest segment.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?