[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BT a ajuns la 5,6 milioane de carduri. Unul din patru carduri valide aflate in circulatie este emis de banca.

25 august 2023

Banca Transilvania raporteaza peste 4 milioane de clienți, dintre care 282.000 sunt clienți noi. Practic, primele șase luni au însemnat în fiecare zi peste 1.600 de clienți noi. În total, 88% dintre clienți sunt digitalizați, folosind cel puțin una dintre aplicațiile BT.

De asemenea, Banca Transilvania a ajuns la 5,6 milioane de carduri în portofoliu, dintre care 3,3 milioane sunt și carduri digitale în wallet-urile BT Pay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay şi Garmin Pay.


Banca mai precizeaza ca a inregistrat si o crestere sustinuta a gradului de tranzactionare, inclusiv prin intermediul telefoanelor mobile. Astfel, numărul plăţilor cu telefonul a crescut cu 43% în semestrul întâi din acest an față de aceeași perioadă din 2022 in vreme ce numărul tranzacțiilor cu cardurile BT a crescut cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut.

In ceea ce priveste BT Pay, banca a extins accesul utilizatorilor în aplicație, prin lansarea versiunilor pentru copiii și tinerii cu vârste de 10 – 18 ani (BT Pay Kiddo), devenind astfel o aplicație pentru întreaga familie. BT Pay a continuat să vină constant cu funcționalități noi pentru gestionarea conturilor și a cardurilor – în medie, a lansat o opțiune/lună: Transferuri recurente în lei pe cardul BT de pe carduri emise în România de alte bănci sau fintech-uri; Gestionarea conturilor adăugate în aplicație; Achiziționarea asigurării de călătorie și a poliței de asigurare RCA; Lansarea primului card virtual cu design animat din Europa și, cel mai recent, lansarea opțiunii de Schimb valutar, respectiv Obținerea prin BT Pay a cardului în euro BT Mastercard Direct.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?