[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BRD sprijina regiile de transport din marile orase pentru introducerea platilor contactless

9 septembrie 2011


9 septembrie, 2011 – BRD, MasterCard si societatea de transport local din Sibiu au anuntat implementarea solutiei de plata contactless PayPass™. BRD are parteneriate similare incheiate si cu Regiile de Transport din Constanta, Galati, Arad si Brasov pentru implementari pilot pe solutia Contactless BRD si poarta discutii avansate cu alte regii de transport din marile orase.

Sibiul devine astfel primul oras din Europa care ofera posibilitatea de a calatori cu mijloacele de transport in comun utilizand ca mijloc de plata a calatoriilor cardurile MasterCard® si Maestro® PayPass™, fara emitere de bilete.

BRD a incheiat cu Tursib un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii in transportul in comun, al carui prim pas este plata calatoriilor cu carduri bancare contactless direct in mijloacele de transport. Urmare a acestui parteneriat, Tursib se plaseaza in randul celor mai avansati furnizori de servicii pentru comunitate la nivel international.

„Astazi se marcheaza la Sibiu o premiera pe tara si in ceea ce priveste sistemul de ticketing. Cetatenii vor beneficia de o modalitate mult mai simpla de plata a biletului, direct in mijloacele de transport.” a declarat Primarul Klaus Werner Iohannis (foto), cel care a urcat primul in autobuzul dotat cu noua tehnologie. Acesta a facut si prima plata „instant” cu cardul BRD.

Cardurile contactless emise de BRD vor putea fi incarcate in scurt timp si cu abonamente valabile pe liniile de transport in comun din Sibiu. De asemenea, pentru plata calatoriilor sunt acceptate in mijloacele de transport orice tip de card contactless MasterCard/Maestro emis oriunde in lume.

Toate aceste facilitati sunt disponibile suplimentar fata de functionalitatile unui card contactless si de celelalte functionalitati obisnuite ale unui card bancar standard (retragere de numerar, plati la comercianti, plati de facturi, plati pe internet, atat in tara, cat si in strainatate etc).

Noua functionalitate reprezinta o dezvoltare a platformei tehnice care include deja cardurile Instant Pay sub forma de sticker si breloc, precum si cardul Suporter personalizat pentru acces pe stadionul echipei de fotbal favorite, prin utilizarea tehnologiei contactless MasterCard PayPass.

«”BRD Transport” este un concept integrat din punct de vedere tehnic, avand la baza echipamente de validare a calatoriilor dezvoltate intern pe platforma de acceptare contactless MasterCard PayPass. „BRD Transport” devine astazi un concept unic la nivel European, cu utilizare atat la nivel national, cat si international. Astazi este momentul Sibiului si va felicit pentru reusita deosebita. In acest moment exista parteneriate incheiate si cu Regiile de Transport din Constanta, Galati, Arad si Brasov unde avem deja demarate implementarile pilot pe solutia Contactless BRD. De asemenea, avem discutii avansate si cu alte regii de transport din marile orase.” a declarat Ciprian Nicolae, Director proiect – BRD-Groupe Société Générale.

Tehnologia contactless s-a dezvoltat in majoritatea domeniilor unde ea se doveste foarte utila – de la farmacii si restaurante cu servire rapida, pana la transportul in comun si accesul pe stadion. Extinderea acceptarii cardurilor PayPass in transportul public, combinata cu noile produse lansate astazi de BRD sunt dovada a dinamicii pietei romanesti, inovatia fiind motorul dezvoltarii acesteia.

BRD a anuntat in luna mai a acestui an evolutia platformei tehnice multifunctionale care incorporeaza tehnologia MasterCard PayPass™: plata contactless in mijloacele de transport in comun. Emise sub sigla MasterCard si Maestro, cardurile duale care permit plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun pot fi folosite atat la nivelul Capitalei, cat si in tara, mai concret, incepand de astazi si in Sibiu.

BRD are deja instalate peste 1.300 de terminale de acceptare a cardurilor contactless la nivelul intregii tari, la comercianti precum Carrefour, Mic.Ro, KFC, Pizza Hut, IKEA, Inmedio, dar si la Regii de Transport precum Metrorex, Sibiu, Constanta, Galati.

In lume sunt peste 92 de miloane de carduri sau dispozitive PayPass. Pe piata romaneasca, BRD si BCR au pus deja in circulatie peste 40.000 de carduri, BRD avand o cota de piata de 70%.

S.C. TURSIB S.A.  este societatea de transport public local din Sibiu, al carui actionar unic este Consiliul Local Sibiu. S.C. TURSIB S.A este membra in URTP (Uniunea Romana de Transport Public) si UITP (Uniunea Internationala de Transport Public). Compania deserveste o populatie de circa 200.000 de locuitori si o suprafata de 121 kmp. S.C. TURSIB S.A. dispune de un parc format din 87 autobuze, 3 microbuze, tramvaie (2 vagoane motor si 2 remorci tramvai). S.C. TURSIB S.A. transporta zilnic 90.000 de calatori, pe cele 22 de trasee.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?