BRD – posesorii de carduri business si-au recuperat TVA in valoare de 215.000 Euro

18 februarie 2013

Dupa un an de la lansarea serviciului de recuperare transfrontaliera a TVA-ului pentru platile efectuate in strainatate pe carduri business, clientii BRD au recuperat 215.000 Euro. Recuperarea TVA se poate realiza pentru o gama variata de cheltuieli, precum participari la targuri si conferinţe, mese la restaurant, cazare si protocol, transport, combustibil si servicii conexe, costuri publicitare, materiale promotionale si multe altele.

BRD si Taxback.com organizeaza, intre 1 februarie si 31 iulie 2013, o campanie de activare a cardurilor business, prin oferirea unui comision redus la recuperarea TVA platita transfrontalier. Astfel, clientii BRD pot recupera TVA transfrontaliera pentru platile efectuate in strainatate cu cardul business, pe perioada campaniei, cu un comision mai avantajos. Serviciul de recuperare TVA externa este oferit tuturor detinatorilor de carduri business BRD.


“Am lansat campania din dorinta de a stimula clientii sa utilizeze mai des cardurile business in strainatate, in detrimentul numerarului, acestea fiind cele mai potrivite instrumente de plata. In acelasi timp, dorim sa ne fidelizăm clientii si sa le oferim posibilitatea de a recupera TVA transfrontaliera in conditii preferentiale si cu efort minim”, a declarat Alina Iosep, Directorul Directiei de Management Produse Corporate si IMM din cadrul BRD.

La sfarsitul anului 2011, BRD-Groupe Société Générale si Taxback.com au lansat un parteneriat strategic dedicat posesorilor de carduri business emise de BRD, prin intermediul căruia acestia beneficiaza de serviciul de recuperare a TVA platita pentru cheltuieli de afaceri in 36 de state din intreaga lume. De la lansarea serviciului si pana in prezent, valoarea recuperarilor de TVA se ridica la 215.000 de euro, iar media lunara a numarului de vizitatori pe pagina web dedicata, www.brd.vat.taxback.com, a fost, in 2012, de 14.800.

La jumatatea anului trecut, portofoliul de carduri business al BRD se ridica la peste 84.000 produse, cel mai echilibrat din piata in functie de licenta de emitere (51% MasterCard si 49% Visa). Portofoliul pe carduri business al BRD a crescut cu peste o treime (35,9%) in ultimii patru ani, numarul acestor produse fiind de 61.800 la finele anului 2008. Desi reprezinta doar 3,8% din totalul portofoliului de carduri al BRD, cardurile de business contribuie in proportie de peste 15% la volumele de tranzactionare. Astfel, pe fiecare card de business emis de BRD se ruleaza anual, in medie, peste 10.000 Euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?