BRD ofera serviciul de plati Apple Pay pentru clientii bancii, posesori de Mastercard si Maestro. „Si inrolarea cardurilor Visa este in plan.”

7 iulie 2020

De astazi, clientii BRD isi pot inrola cardurile Mastercard si Maestro in Apple Pay. Banca are insa in plan sa introduca Apple Pay si pentru posesorii de carduri Visa. Legat de introducerea unui serviciu de plata si pe Android (Google Pay, Garmin Pay, etc.) banca a spus ca are in plan si acest lucru. BRD nu a precizat insa un orizont de timp pentru noile eventuale implementari.

Pentru a putea utiliza Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, clientul acceseză mai intai aplicația Apple Wallet, alege opțiunea “+” și adaugă cardul BRD, scanează cardul sau introduce manual datele cardului, iar apoi urmează instrucțiunile afișate.


Pentru a efectua o plata, clientul trebuie să se autentifice prin Touch ID (demo), Face ID (demo) sau parolă, apoi să apropie iPhone-ul sau Apple Watch-ul de terminalul de plată. „Este posibil să fie necesar să introduci și codul PIN al cardului, dar rareori, în funcție de terminal”, precizeaza banca.

Legat de oferirea unui serviciu similar si pe Android, banca a precizat ca: „Este un proiect pe care îl avem pe lista planurilor noastre viitoare în domeniul digitalizării.”

De asemenea, banca a fost intrebata de clienti pe pagina sa de facebook de ce nu ofera acest serviciu si pe cardurile Visa. BRD a facut urmatoarele precizari: „Și înrolarea cardurilor VISA este în planul nostru de implementare. Vom reveni cu vești.”

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?