[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BRD infirma sistarea tranzactiilor cu cardurile Maestro

17 decembrie 2011

17 decembrie, 2011 – Pe fondul problemelor reale aparute in urma unei brese de securitate la nivelul unui procesator european, dar si a lipsei de informatii oficiale, presa a speculat mult in ultimele zile pe marginea efectelor asupra emitentilor de card autohtoni si clientii acestora. Dupa CEC Bank, este acum randul BRD sa emita un comunicat de presa  pentru a veni cu precizari care sa puna capat speculatiilor. Astfel, BRD infirma sistarea tranzactiilor cu carduri Maestro dar confirma ca a implementat masuri de protectie suplimentara in scopul de a asigura un grad sporit de securitate .

In comunicatul de presa emis astazi de BRD se precizeaza ca, cardurile din portofoliul bancii, atat cele emise impreuna cu VISA, cat si cele emise sub egida MasterCard, „au functionat si functioneaza normal, putand fi folosite la retrageri la ATM si plati la comercianti”. Mai mult decat atat, „banca a implementat in ultima perioada masuri de protectie suplimentara la nivelul sistemului de monitorizare a tranzactiilor in scopul de a asigura un grad sporit de securitate a acestora pentru toti clientii ei”.

Cu precizari suplimentare a venit si seful serviciului de Relatii Publice al BRD, Traian Traicu, care a declarat pentru ziare.com ca in ultimele zile nu a fost blocat niciun card emis de BRD si nu a existat niciun atac informatic.

„Ma chinui de trei ore sa explic ca n-a fost blocat niciun card al BRD. Deci, nu e adevarat, toate cardurile BRD functioneaza. Au functionat si ieri si azi, nu e niciun fel de problema.” a declarat Traian Traicu. „Toata povestea a pornit de la un client care a trimis un mail la postul de televiziune Romania TV, in care anunta ca i-a fost blocat cardul din cauza unui atac informatic. Va dati seama ca, daca BRD ar fi blocat cardurile Mastercard, nu ati fi auzit de o singura persoana, ci de mii”, a adaugat oficialul BRD.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?