[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BRD extinde plata contactless pentru transportul in comun

23 mai 2011

23 mai, 2011 – Incepand iunie a.c., BRD va extinde acceptarea cardurilor contactless Instant Pay in toate statiile Metroului bucurestean, generalizand astfel solutia tehnica instalata in 10 statii incepand din decembrie 2010. In curand, pe langa RATB, solutia contactless BRD va fi instalata si in cadrul Regiilor locale de transport din Constanta si Sibiu. BRD are deja instalate peste 1.000 de terminale de acceptare a cardurilor contactless la nivelul intregii tari, la comercianti precum Carrefour, Mic.Ro, KFC, Pizza Hut, IKEA sau Inmedio.

BRD si MasterCard au anuntat astazi lansarea unei noi evolutii a platformei tehnice multifunctionale care incorporeaza tehnologia MasterCard PayPass™: plata contactless in mijloacele de transport in comun. Emise sub sigla MasterCard si Maestro, cardurile duale care permit plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun vor putea fi folosite atat la nivelul Capitalei, cat si in tara. Prima regie de transport in cadrul careia va functiona plata contactless prin cardul bancar BRD este RATB.

BRD a incheiat cu RATB un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii in transportul in comun, al carui prim pas este cardul dual de transport. Urmatoarele directii de dezvoltare urmaresc implementarea noilor tehnologii aparute pe plan mondial si au drept obiectiv plasarea RATB in randul celor mai avansati furnizori de servicii pentru comunitate la nivel international.

Cardurile multifunctionale vor putea fi incarcate cu abonamente pe una sau mai multe linii de transport la suprafata, ori pe toate liniile de transport in comun. De asemenea, calatorii pot solicita portofelul electronic, care permite calatorii si pe alte linii decat cele obisnuite, iar in cazul Capitalei si cu metroul sau liniile de autobuze catre aeroporturi.

Toate aceste facilitati sunt disponibile in plus fata de functionalitatile unui card contactless si de celelalte functionalitati obisnuite ale unui card bancar standard (retragere de numerar, plati la comercianti, plati de facturi, plati pe internet, atat in tara, cat si in strainatate, etc).

Noua functionalitate reprezinta o dezvoltare a platformei tehnice care include cardurile Instant Pay sub forma de sticker si breloc si cardul Suporter, care permite atat personalizarea, cat si accesul pe stadionul echipei favorite direct cu cardul, datorita integrarii tehnologiei contactless MasterCard PayPass.

« Continuam sa inovam, adaptandu-ne produsele si serviciile la nevoile unei societati care evolueaza permanent. Incercam sa  fim proactivi si sa anticipam pe cat posibil dorintele clientilor nostri, si vom continua sa le oferim suprize placute si in viitor», a declarat Petre Bunescu, Director General Adjunct al BRD-Groupe Société Générale.

„Multicardul BRD este un concept integrat din punct de vedere tehnic, care devine astazi un card universal pentru transport la nivel national – in Capitala, dar si in marile orase”, a spus Dana Demetrian, Directorul Executiv al Polului de Administrare Generala a Retelei BRD-Groupe Société Générale.

„La un an dupa lansarea solutiei de plata contactless MasterCard PayPass de catre BRD in transportul public subteran, prin parteneriatul cu Metrorex, locuitorii din Bucuresti pot achita simplu si rapid calatoriile si in transportul public de suprafata. Bucurestiul se alatura unor orase precum New York, New Jersey, Liverpool sau Taipei in extinderea utilizarii cardurilor in transportul public. Tehnologia MasterCard PayPass implementata de BRD garanteaza mai multa rapiditate, confort si siguranta clientilor atat in transportul public de suprafata si subteran, precum si la un numar tot mai mare de comercianti din domenii diverse”, declara Denisa Mateescu,General Manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

„Tehnologia contactless s-a dezvoltat in majoritatea domeniilor unde ea se doveste foarte utila – de la farmacii si restaurante cu servire rapida, pana la transportul in comun si accesul pe stadion. Extinderea acceptarii cardurilor PayPass in transportul public, combinata cu noile produse lansate astazi de BRD sunt dovada a dinamicii pietei romanesti, inovatia fiind motorul dezvoltarii acesteia”, completeaza Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?