[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BRD domina comertul electronic in standard 3D Secure din Romania

3 septembrie 2010

3 septembrie, 2010 – In prima jumatate a acestui an, posesorii de carduri romani si straini, au efectuat in magazinele online clienti BRD, 1.088.490 tranzactii de comert electronic sub standardul 3D Secure, ceea ce reprezinta 91% din total piata potrivit datelor RomCard. Cea mai buna luna din primul semestru a fost martie, cand s-au inregistrat peste 200.000 de tranzactii – grafic 1.

BRD este lider de piata, la mare distanta de urmatoarele doua banci clasate, BCR si Raiffeisen Bank, care au reusit impreuna 74.366 tranzactii in aceeasi perioada. Cifra reprezinta 41% din media lunara a tranzactiilor inregistrata de BRD.

Valoare tranzactiilor de comert electronic in 3D Secure pentru BRD, aferenta primului semestru, a fost de 64 milioane Euro. In cursul acestui an, BRD a atras in sistem 70 de comercianti online iar numarul cardurilor activate 3D Secure a crescut cu peste 12.000.

Succesul bancii este urmarea unei strategii coerente de business care a vizat incheierea primului parteneriat cu un integrator de comert electronic (Gecad ePayment), emiterea unui card dedicat pentru tranzactionarea pe Internet si atragerea in sistem a unor mari comercianti – precum operatorii de telefonie mobila.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?