[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BRD anunta noi premiere la solutia de plata contactless

25 mai 2011

25 mai, 2011 – De luna viitoare, atat in Sibiu cat si in Constanta, calatoria folosind transportul in comun va putea fi platita cu orice tip de card contactless emis in lume, sub sigla Mastercard PayPASS sau Maestro PayPASS. O alta premiera este faptul ca pretul calatoriei va fi debitat instantaneu din contul de card.

“Se vor instala terminalele de validare pe cate o linie de transport in comun iar durata pilotului va fi de 2-3 saptamani. Ulterior ne vom extinde treptat catre toate liniile de transport din Sibiu si Constanta dar si catre alte orase”, a declarat Ciprian Nicolae, Director Proiect Carduri BRD. “In plus, analizam introducerea de abonamente pentru toate  cardurile bancare contactless emise de BRD”.

Validatoarele functioneaza in regim exclusiv online (in functie de parametrii emitentul cardului contactless) astfel incat plata se debiteaza extrem de rapid. Testele efectuate au aratat ca operatiunea nu dureaza mai mult de o secunda, din momentul in care cardul este apropiat de terminal si pana cand calatoria este validata.

Daca posesorul nu mai are disponibilitati in contul de card, cand acesta va incerca validarea cardului contactless, terminalul ii va elibera o chitanta pentru fiecare tranzactie neaprobata. Pe chitanta se vor tipari o serie de elemente de identificare inclusiv ora, minutul, secunda la care s-a incercat validarea calatoriei.

Pentru a asigura comunicatia de date cu “host-ul” bancii, validatoarele contactless folosesc o solutie duala (Orange / Vodafone) in sistem 3G/GPRS.

“In situatia in care cardul contactless a fost emis cu functionalitate off-line, terminalul poate accepta tranzactia in regimul stabilit de banca emitenta.In conditiile efectuarii unei tranzactii offline aceasta se realizeaza instantaneu. Mai mult, s-au efectuat toate testele astfel incat terminalele noastre, atat cele instalate la comercianti , Metrorex  cat si cele ce vor fi instalate  pe liniile de transport in comun din tara, sunt gata pentru platile cu telefonul mobil in regim NFC (Near Field Communication n.r.), din punct de vedere acceptare MasterCard”.

In prezent, BRD a pus in circulatie peste 16.000 de carduri contactless si a instalat la comerciantii din tara peste 1.000 de terminale de acceptare.Incepand cu luna iunie 2011,  BRD va extinde solutia de acces la metrou cu carduri contactless Mastercard PayPASS si Maestro PayPASS in toata reteaua METROREX .

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?