BRD a lansat un serviciu care combina economisirea cu platile prin card

27 iunie 2013

Pentru ca tranzactionarea la comercianti a crescut spectaculos in ultimii ani, BRD s-a gandit ca ar putea folosi acest lucru in vederea dezvoltarii unui comportament de economisire, mai ales acelora cu venituri mici care in general nu pun deoparte si detin un card de debit. In plus, banca atrage astfel si resurse suplimentare in conturile de economii, care sunt mult mai putin volatile decat cele din conturile curente.

Concret, in premiera nationala, BRD a pus in circulatie un serviciu gratuit care permite posesorilor de card persoane fizice sa economiseasca atunci cand cumpara pe card, inclusiv din mediul online, in tara sau strainatate. Posesorul de card poate opta pentru patru solutii de economisire:


. rotunjirea sumei platite cu cardul pana la prima valoare intreaga;

. rotunjirea sumei platite cu cardul pana la prima suma multiplu de 10;

. procent din suma platita: 1/5/10/15/20%

. suma fixa, indiferent de suma cheltuita: 1/5/10/20/50 lei sau 1/2/5/10/15 Eur sau USD.

La fiecare cumparatura cu cardul, o suma este trecuta automat in contul de economii ales, in functie de optiunea clientului.Titularul serviciului poate economisi pentru el insusi, pentru copiii sai sau chiar pentru alte persoane.

In situatia in care clientul detine mai multe carduri de debit de la BRD, se poate alege o varianta de economisire pentru fiecare dintre ele. Mai mult, ulterior, in urma tranzactionarii, clientul isi poate modifica oricand varianta de economisire aleasa.

Accesul la serviciu presupune detinerea unui card de debit atasat unui cont curent si a unui cont de economii. Serviciul este gratuit, iar transferurile intre contul curent al clientului si contul de economii nu sunt purtatoare de comisioane. Transferurile dintre contul curent si conturile de economii, dar si vice-versa, se poate face prin Internet banking, phone banking sau la ghiseul bancii.

Sumele economisite sunt remunerate cu dobanzile standard valabile pentru conturile de economii, in functie de tipul si moneda acestora.

BRD si-ar putea asigura astfel cresterea soldului economisirilor fara a oferi neaparat dobanzi foarte atractive. Presupunand ca toate cele 2,3 milioane de carduri valide genereaza cel putin o tranzactie pe luna la comercianti, iar economisirea este in medie de 1 Euro per tranzactie, rezulta o suma anuala ipotetica de 27,6 mil. Euro.

Reprezentantii bancii sunt insa realisti si se asteapta ca, pana la sfarsitul acestui an, aceasta optiune de economisire sa fie activata de un numar de clienti cuprins intre 30.000 si 50.000. Pe calculul de mai sus, resursele atrase de banca in conturi de economii vor creste cu peste 500.000 Euro.

Update

Până pe 20 septembrie 2013, BRD desfăşoară o promoţie în cadrul căreia va acorda premii garantate în valoare totală de 250.000 lei primilor 10.000 de clienţi care optează pentru serviciul de economisire la plata cu cardul şi realizează cel puţin o plată la POS. În această perioadă, accesul la conturile de economii va fi facilitat prin diminuarea sumei minime la deschidere la 100 lei/ 100 EUR/ 100 USD.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?