[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BRD a emis 50.000 de carduri contactless – jumatate sunt si pentru transport

13 decembrie 2011

13 decembrie, 2011 – BRD anunta punerea in ciculatie a primelor 50.000 de carduri contactless care pot fi utilizate, in prezent, in magazinele Carrefour, Inmedio, restaurantele PizzaHut, KFC, Mic.ro, magazinul Ikea, dar si pentru plata calatoriilor cu transportul in comun – la Metrorex, RATB si in cadrul mai multor regii de transport din tara. Cele peste 25.000 de carduri BRD RATB emise pana acum confirma interesul clientilor din Bucuresti in utilizarea acestui tip de card.

Odata cu lansarea in Bucuresti, impreuna cu RATB si Metrorex, a cardului contactless pentru transport, BRD a dezvoltat un concept propriu bazat pe o platforma tehnica certificata de organizatia MasterCard ca model unic la nivel european. Dupa implementarea la nivelul Capitalei, BRD ofera solutia integrata de transport „BRD Transport” si altor orase din tara. Sibiul este primul oras din Europa care nu este capitala si beneficiaza de aceasta infrastructura tehnica (foto – primarul Sibiului testand tehnologia). De asemenea, proiecte-pilot sunt implementate la Constanta, Galati, Brasov si Arad.

Usurinta si comoditatea in utilizarea tehnologiei contactless pentru plata calatoriilor in mijloacele de transport in comun vine din procesul foarte simplu de plata a calatoriei, clientul trebuind doar sa apropie cardul contactless de dispozitivul din mijlocul de transport pentru a primi instantaneu confirmarea platii.

Avantajul major al solutiei „BRD Transport” este acceptarea tuturor cardurilor bancare contactless emise sub sigla Mastercard/Maestro PayPass, indiferent de tara de origine a emitentului. „BRD este, alaturi de Mastercard, promotorul solutiei de plata contactless in mijloacele de transport in comun, acesta fiind un subiect mult dezbatut in ultimii ani in industria de specialitate la nivel international. Solutia „BRD Transport” este de altfel perceputa ca o noutate tehnologica la nivel mondial, banca fiind invitata de Societatea Mondiala a Transportatorilor pentru a o prezenta marilor operatori de transport din lume”, a declarat Ciprian Nicolae, Directorul proiectului.

„Pana la finele lunii februarie 2012 vom avea instalate 1.700 de terminale contactless la comercianti iar acoperirea statiilor de metrou va creste de la 13 statii in prezent, pana la 51 de statii. Mai mult, suntem in discutii avansate cu alte cinci orase mari pentru implementarea solutiei BRD pentru ticketing „, a mai precizat oficialul bancii.

BRD – Groupe Société Générale a lansat in martie 2010, pentru prima oara la nivel national, cardurile contactless bazate pe tehnologia MasterCard PayPass. Primele produse contactless erau sub forma de sticker sau breloc. Ulterior banca si-a diversificat oferta adaugand noua functionalitate cardurilor bancare clasice  si continuand implementarea tehnologiei contactless si in transportul public, solutiile de acces pe stadioanele de fotbal si chiar la nivelul automatelor bancare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?