Brasov: plata calatoriei in transportul public cu telefonul mobil, de la 1 august

30 iulie 2018

Regia de transport public Brasov, RATBV S.A., anunta implementarea din data de 01 august 2018 a unei noi modalitati de plată a călătoriilor, prin intermediul unei aplicaţii gratuite ce se poate descărca pe telefoanele mobile inteligente (smartphone), respectiv aplicaţia „24 pay”.

„Aceasta este disponibilă pentru sistemele Android şi iOS şi va permite achiziţia mai multor tipuri de titluri de călătorie prin intermediul telefoanelor. De menţionat că RATBV S.A. a amplasat în toate mijloacele de transport în comun şi în toate staţiile de pe raza municipiului Braşov coduri QR unice care permit utilizarea acestei aplicaţii.”, potrivit comunicatului de presa.

Pentru a achiziționa un titlu de călătorie, utilizatorii trebuie să acceseze secțiunea ”Transport Public” din aplicație și să scaneze codul QR afișat în stație sau în mijlocul de transport în comun. Dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, acesta se va apropia de eticheta cu simbolul NFC. După scanare, utilizatorul va selecta titlul de călătorie dorit. După confirmarea tranzacției, titlul de călătorie achiziționat va fi disponibil în secțiunea Bilete pentru control.

În cazul controlului efectuat de angajaţii RATBV S.A., călătorii vor prezenta codul QR primit pe telefon, cod care este unic.

„Prin utilizarea aplicației 24pay, călătorii pot achita rapid și sigur, fără costuri suplimentare, contravaloarea biletelor prin intermediul cardului bancar, fără a se deplasa la o casă de bilete. Totodată, utilizatorii pot vizualiza în cadrul aplicației istoricul tranzacțiilor, iar tehnologia asigură securitatea tranzacției.”, potrivit PTP Online, dezvoltatorul aplicatiei.

Soluția 24pay cuprinde o aplicație pentru călători (portofel virtual), o aplicație pentru controlor, dedicată verificării valabilității biletelor de transport și o interfață desktop pentru generarea rapoartelor de activitate și financiare.

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugare unui card bancar Visa/Mastercard. De menţionat că de pe cardul bancar al utilizatorilor se retrage doar tariful biletului, fără nici un alt adaos sau comision.

Aplicatia a fost deja implementata in Arad, Iasi si Timisoara.

PTP Online face parte dintr-un grup de companii din București care activează de peste 10 ani pe piața serviciilor de reîncărcare electronică, furnizând, de asemenea, servicii integrate de producție hardware și dezvoltare software cu aplicabilitate în mobile și vending. La nivel de grup, cifra de afaceri în anul 2017 a fost de aproximativ 30 milioane euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash