[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Brand manager Porsche Romania: ”masinile nu pot fi vandute exclusiv online … in 15 zile clientul poate returna produsul fara nicio explicatie”

23 august 2018

Bogdan Florea, brand manager la Volkswagen autoturisme spune ca internetul schimbă modelul de business în auto. Piaţa românească este deschisă către configurarea sau rezervarea online a unei maşini, dar pentru vânzări de maşini online este nevoie de o nouă legislaţie, scrie ZF.

Dacă până în 2017 doar de Black Friday puteau fi rezervate maşini online, începând cu finalul anului trecut Dacia a permis înregistrarea unui avans pentru noul Duster, iar în acest an Volkswagen a deschis lista de precomenzi pentru noul Touareg pe pagina locală de internet.

„Din primele 200 de comenzi pentru noul Touareg, 150 au fost exclusiv online. Piaţa românească este deschisă spre configurarea online a maşinilor şi spre rezervarea lor. Dar pentru moment maşinile nu pot fi vândute exclusiv online deoarece comerţul pe internet este reglementat prin lege şi în 15 zile clientul poate returna produsul fără nicio explicaţie. Practic legislaţia permite în formula actuală închirierea unei maşini fără niciun cost în cazul în care s-ar permite achiziţia online“, explică Bogdan Florea, brand manager la Volkswagen autoturisme în cadrul Porsche România.

El a subliniat că în cazul rezervărilor online pentru Touareg, doar două persoane s-au retras, însă motivul a fost că au dorit altă configuraţie decât cea oferită pe pagina de internet.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?