[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bogdan Neacsu, presedinte CEC Bank: „In primul trimestru, platile cu cardul au crescut cu 50%, iar numarul de utilizatori de Internet si Mobile Banking cu 40%, fata de perioada similara din 2019.”

29 mai 2020

CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea teritorială din România, anunță un profit net de 114,1 milioane de lei la sfârșitul trimestrului 1 din 2020, în creștere cu 26% față de perioada similară a anului trecut.

Activul net bilanțier a crescut în trimestrul I 2020 la 36,5 miliarde de lei, cu 11% mai mult față de sfârșitul lui 2019 iar rata creditelor neperformante a scăzut la 5,02% la 31.03.2020, situându-se la un nivel apropiat de media din sistemul bancar.


„Am avut un debut de an promițător. Mai ales în primele două luni din 2020, am consemnat o creștere robustă a portofoliului de credite și a veniturilor, care au continuat trendul de creștere de anul trecut. Situația s-a schimbat după apariția pandemiei de coronavirus, care a determinat reducerea abruptă a activității economice și, implicit, scăderea  cererii de credite după declanșarea stării de urgentă.”, a declarat Bogdan Neacșu, Președinte, Director General CEC Bank.

În primul trimestru, am continuat eforturile în direcția digitalizării și modernizării: plățile cu cardul au crescut cu 50%, iar  numărul de utilizatori de Internet și Mobile Banking cu 40%, față de perioada similară din 2019. În această perioadă, CEC Bank a lansat o serie de servicii noi: plățile cu cardul de pe mobil, procesul de înrolare online a noilor clienți, în linie cu planul nostru de afaceri.”

Activitatea băncii în Trimestrul I din 2020

Veniturile  din dobânzi au însumat aproximativ 372 milioane de lei, în creștere cu 15% față de trimestrul 1 din 2019, iar veniturile  din comisioane s-au majorat cu 13%, până la  circa 73 de milioane de lei.

Soldul  creditelor (la valoare brută) a fost de 20,8 miliarde de lei la sfârșitul primului trimestru, în ușoară  creștere fața de sfârșitul lui 2019. 

Banca a acordat credite noi în valoare de peste un miliard de lei în primul trimestru, inclusiv 773 de finanțări către IMM-uri în valoare de peste 585 milioane de lei.

Sursele atrase de la clientela nebancară au însumat cca. 29  miliarde de lei, în creștere cu 4% fata de sfârșitul lui 2019, iar valoarea titlurilor de stat din portofoliul CEC Bank la sfârșitul trimestrului s-a ridicat la peste 10 miliarde de lei, în creștere cu 32% față de decembrie 2019.

Indicatorul de solvabilitate a băncii pentru primele trei luni este de 20,96%, în creștere semnificativă față de perioada similară a anului trecut (16,45% pentru trimestrul 1 din 2019). Indicatorul de lichiditate se ridica la cca. 200% la sfârșitul perioadei, dublu față de nivelul minim de 100% conform reglementărilor.

Mai multe detalii despre rezultatele pe 2019 gasiti aici

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?