Bogdan Neacsu, CEO CEC Bank, despre ideea preluarii Bancii Romanesti: „strategia noastra este cea potrivit careia dezvoltarea bancii trebuie facuta organic, in parametrii avizati de Comisia Europeana prin D.G. Competition”

11 februarie 2020

Ideea vehiculată în spațiul public privind preluarea de către CEC Bank a portofoliului de retail de la Banca Românească a fost comentata de catre Bogdan Neacsu, CEO-ul CEC Bank intr-un scurt interviu acordat Hotnews.

„Strategia pe care CEC Bank o are până acum este să se dezvolte organic. Și spun asta pentru că recent, în contextul capitalizării acestei bănci, aceasta a fost strategia adoptată de către acționar. Acționar care este Statul român prin intermediul Ministerului finanțelor publice. Sigur că această strategie poate fi revizuită tot de către acționar, dar la ora la care discutăm strategia noastră este cea potrivit căreia dezvoltarea băncii trebuie făcută organic, în parametrii pe care i-am creionat în vederea capitalizării și în baza planurilor de afaceri pe baza cărora am primit girul Comisiei Europene prin D.G. Competition. Obligația noastră ca bancă este să ducem la îndeplinire aceste planuri.”

„Cred că pentru a modifica actuala strategie de dezvoltare ar trebui făcute studii mai ample legate de toate aspectele: și cele privind legalitatea, apoi oportunitatea și nu în ultimul rând legate de concurențialitate. Este un subiect care a apărut în spațiul public dar în ceea ce ne privește, nu avem o schimbare de strategie din acest punct de vedere.”, a conchis oficialul CEC Bank.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?