BNR asigură dezinfectarea bancnotelor si monedelor. Inainte de repunerea in circulatie, acestea se ambalează în folie termocontractibilă si se depoziteaza in tezaur pentru minimum 14 zile.

30 aprilie 2021

BNR recomandă utilizarea mijloacelor de plată electronice ori de câte ori este posibil insa pentru cei care prefera numerarul precizeaza ca atat bancnotele cat si monedele sunt dezinfectate inainte de a fi repuse in circulatie.

”Bancnotele și monedele metalice care se reîntorc periodic la BNR sunt procesate în spații dotate cu sisteme complexe de ventilație și filtrare a aerului climatizat, precum și de sterilizatoare UV,” au precizat oficialii BNR, potrivit hotnews.ro.

„Înainte de repunerea în circulație, bancnotele și monedele metalice se ambalează în folie termocontractibilă și se depozitează în tezaurele proprii pentru o perioadă de minimum 14 zile.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm utilizarea mijloacelor de plată electronice ori de câte ori este posibil, precum și igienizarea mâinilor după fiecare manipulare de numerar,” a mai adaugat BNR.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?