BNR a primit o singura oferta pentru furnizarea unui sistem de securitate informatica

3 iunie 2020

Kapsch Romania a depus la Banca Națională a României (BNR) singura ofertă pentru furnizarea unui sistem de securitate informatică ce va permite instituției să detecteze, să analizeze și să răspundă la atacuri cibernetice în timp real, atacuri specializate ce au ca tintă infrastructura tehnică hardware si software a băncii, potrivit profit.ro.

Estimat la 2,32 milioane de lei, fără TVA, contractul se va derula pe o perioadă de 27 luni de la data atribuirii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?