[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Black Friday: Riscul prăbușirii platformelor online și al atacurilor cibernetice, de cinci ori mai ridicat

30 octombrie 2023

Magazinele online înregistrează un trafic de până la cinci ori mai mare în perioada Black Friday decât în mod normal, iar riscul de cădere a site-urilor web și a performanței acestora crește proporțional, arată o analiză Forscope România. Totodată, în astfel de perioade cu trafic intens, sistemele și rețelele sunt solicitate la maximum, crescând expunerea la atacurile cibernetice. Utilizarea de software legitim protejează aceste sisteme inclusiv prin actualizările de securitate. În absența acestora, organizațiile pot deconta pierderi de peste zece mii de euro pentru fiecare computer infectat.

Importanța software-ului achiziționat în mod legal, fie că este nou sau second-hand, nu poate fi supraestimată, în special în contexte cu mize mari precum Black Friday. Aceasta garantează că atât vânzătorul, cât și consumatorul sunt protejați, că sistemele funcționează fără probleme și că vulnerabilitățile potențiale sunt reduse la minimum. Programele software ilegale, în special cele descărcate de pe site-uri web înșelătoare, pot veni la pachet cu viruși. Acest risc este agravat în perioade precum Black Friday, când utilizatorii pot fi tentați să descarce versiuni la preț ultra-redus sau chiar gratuite de software premium”, arată Ionuț Les, Country Manager pentru România al Forscope.

Din volumul total de atacuri cibernetice, peste 40% țintesc companiile mici, cele care au și cele mai mari dificultăți în gestionarea unor bugete IT în creștere. Platformele de comerț electronic care utilizează software legitim, în special în sistemele lor de backend, în gateway-urile de plată și în gestionarea datelor, sunt mai puțin expuse la a suferi încălcări ale securității. Acest lucru garantează că datele clienților și informațiile de plată rămân în siguranță.

În timp ce un pachet premium poate avea un tarif prohibitiv pentru multe organizații, soluțiile software second-hand sau pre deținute, achiziționate de la furnizori de încredere și cu toate actualizările de securitate, pot asigura că atât deținătorul, cât și utilizatorii derulează tranzacții în siguranță. Totodată, software-ul autentic – fie la prima deținere, fie second-hand –, achiziționat legal, include adesea asistență pentru clienți.

___________

Forscope este cel mai mare broker de software din regiunea Europei Centrale și de Est. Compania se concentrează pe furnizarea de produse software second-hand pentru companii de toate dimensiunile și instituții publice. Sediul central al Forscope se află în Brno, Republica Cehă, iar compania operează în alte 9 țări din regiune. Forscope este un partener certificat Microsoft și deține certificarea ISO 9001:2015.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?