Black Friday 2019 la PayU a debutat cu stangul: pentru a proteja platforma tehnica, compania a limitat numarul de tranzactii acceptate. Astfel, doar 70% dintre clienti au putut efectua plati online prin PayU.

15 noiembrie 2019

Black Friday a inceput cu 30 de minute mai tarziu decat anul trecut. Clientii care au plasat comenzi si nu au putut sa le plateasca online sunt informati ca vor primi pe e-mail un link de plata prin care vor putea sa achite comanda deja plasata.

Primele ore ale diminetii au inceput cu stangul pe zona de plati online, potrivit PayU Romania. Inca de la startul evenimentului (7:30), numarul de tranzactii pe minut a ajuns la aproximativ 2.000, atingand un numar record in ultimii 5 ani. Volumul mare de tranzactii a determinat ca timpul de autorizare a unei plati in conexiunile cu banca sa depaseasca cu mult media de 15 secunde.

„Pentru a proteja platforma tehnica pe tot parcursul zilei si a permite cat mai multor clienti sa cumpere online in siguranta, pana la primirea autorizarii bancilor, PayU a limitat numarul de plati acceptate la 70% din total. Astfel, 30% dintre clientii care au platit online prin PayU nu au putut efectua plata. Clientii care au plasat comenzi si nu au putut sa le plateasca online sunt informati ca nu au pierdut comanda initiala: acestia vor primi pe email un link de plata prin care vor putea sa achite comanda deja plasata.”, potrivit unui comunicat PayU Romania.

De la miezul noptii si pana la 08.30, s-au realizat 43.636 tranzactii iar valoarea totala a volumelor tranzactionate online a fost de 32,31 milioane de lei. Valoarea medie a cosului de cumparaturi a fost de 738 lei.

Minutul de aur a fost la 07:27, cand s-au inregistrat 1.872 de tranzactii.

In ceea ce priveste achizitiile, romanii cumpara cel mai mult produse IT&C – aproximativ 70% din totalul tranzactiilor, urmate la mare distanta de eTail – aproximativ 16% din totalul tranzactiilor si servicii – 9% din totalul tranzactiilor

Pana acum romanii au cumparat online in rate in valoare de aproximativ 15 milioane de lei (45% din valoarea totala a tranzactiilor online). Mai mult de jumatate din totalul tranzactiilor (52%) au fost facute cu un singur click.

Top 3 tari din afara granitelor tarii de unde se cumpara in Romania: Marea Britanie – 2.202 tranzactii, aproximativ 5% din totalul tranzactiilor; Ungaria – 1.034 tranzactii, peste 2% din totalul tranzactiilor si SUA – 149 de tranzactii, 0.3% din totalul tranzactiilor

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash