Black Friday 2019 la PayU a debutat cu stangul: pentru a proteja platforma tehnica, compania a limitat numarul de tranzactii acceptate. Astfel, doar 70% dintre clienti au putut efectua plati online prin PayU.

15 noiembrie 2019

Black Friday a inceput cu 30 de minute mai tarziu decat anul trecut. Clientii care au plasat comenzi si nu au putut sa le plateasca online sunt informati ca vor primi pe e-mail un link de plata prin care vor putea sa achite comanda deja plasata.

Primele ore ale diminetii au inceput cu stangul pe zona de plati online, potrivit PayU Romania. Inca de la startul evenimentului (7:30), numarul de tranzactii pe minut a ajuns la aproximativ 2.000, atingand un numar record in ultimii 5 ani. Volumul mare de tranzactii a determinat ca timpul de autorizare a unei plati in conexiunile cu banca sa depaseasca cu mult media de 15 secunde.

„Pentru a proteja platforma tehnica pe tot parcursul zilei si a permite cat mai multor clienti sa cumpere online in siguranta, pana la primirea autorizarii bancilor, PayU a limitat numarul de plati acceptate la 70% din total. Astfel, 30% dintre clientii care au platit online prin PayU nu au putut efectua plata. Clientii care au plasat comenzi si nu au putut sa le plateasca online sunt informati ca nu au pierdut comanda initiala: acestia vor primi pe email un link de plata prin care vor putea sa achite comanda deja plasata.”, potrivit unui comunicat PayU Romania.

De la miezul noptii si pana la 08.30, s-au realizat 43.636 tranzactii iar valoarea totala a volumelor tranzactionate online a fost de 32,31 milioane de lei. Valoarea medie a cosului de cumparaturi a fost de 738 lei.

Minutul de aur a fost la 07:27, cand s-au inregistrat 1.872 de tranzactii.

In ceea ce priveste achizitiile, romanii cumpara cel mai mult produse IT&C – aproximativ 70% din totalul tranzactiilor, urmate la mare distanta de eTail – aproximativ 16% din totalul tranzactiilor si servicii – 9% din totalul tranzactiilor

Pana acum romanii au cumparat online in rate in valoare de aproximativ 15 milioane de lei (45% din valoarea totala a tranzactiilor online). Mai mult de jumatate din totalul tranzactiilor (52%) au fost facute cu un singur click.

Top 3 tari din afara granitelor tarii de unde se cumpara in Romania: Marea Britanie – 2.202 tranzactii, aproximativ 5% din totalul tranzactiilor; Ungaria – 1.034 tranzactii, peste 2% din totalul tranzactiilor si SUA – 149 de tranzactii, 0.3% din totalul tranzactiilor

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?