[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bitcoin se clatina din nou – moneda virtuala pierde o cincime din valoare in doua zile

7 februarie 2014

Pretul Bitcoin a scazut cu peste 22% dupa ce Mt.Gox, cea mai veche platforma de tranzactionare a monedei virtuale, si cea mai importanta dupa volumele tranzactionate pana anul trecut, a anuntat ca suspenda temporar retragerile.

Pe platforma Mt. Gox, a treia din lume dupa volumele tranzactionate, cu o cota de piata de peste 18%, pretul de inchidere a scazut cu 200 USD in numai doua zile (de la 892,6 USD in 5 februarie a.c. la 692,0 USD in 7 februarie).

Pretul de piata a fost inflentat si de o decizie a Procuraturii din Rusia care, exprimandu-se asupra riscurilor pe care le presupune Bitcoin, a declarat ca este ilegala folosirea monedei virtuale întrucât poate fi utilizata pentru spalarea de bani sau finantarea terorismului.

„Sistemele pentru plati anonime si monedele virtuale care au dezvoltat o circulatie considerabila – inclusiv cea mai cunoscuta, bitcoin – sunt înlocuitori ai banilor si nu pot fi utilizate de persoane fizice sau juridice”, a transmis Biroul Procurorului General al Rusiei, citat de foxnews.com.

Biroul Procuroului General din Rusia a facut trimitere la o lege in vigoare din 2002, semnata de presedintele Vladimir Putin, care stipuleaza faptul ca moneda oficiala din Rusia este rubla. „Introducerea altor tipuri de unitati monetare si emiterea de bani surogat este interzisa.”

Banca centrala din Rusia a avertizat, la sfarsitul lunii ianuarie a.c., ca tranzactiile cu bitcoin sunt speculative, din cauza riscului mare ca moneda sa piarda foarte mult din valoare intr-un timp scurt.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?