[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bitcoin România vizează 150 de cripto ATM-uri si 300.000 de clienti in platforma de tranzactionare, pana la finele anului

23 septembrie 2022

Bitcoin România, liderul pieței crypto-ATM din Europa de Est și compania care deține cea mai mare platformă locală de tranzacționare de criptomonede, are ca obiectiv strategic să dezvolte cu ajutorul partenerilor o rețea de 150 de ATM-uri până la finalul anului și să atingă un numar de 250-300.000 de clienți în platforma de tranzacționare.

Printre cele mai accesibile locuri în care clienții pot opera tranzacții la cripto-ATM-urile Bitcoin România se numără centre comerciale din rețelele Carrefour, Auchan, precum și majoritatea magazinelor de tip “shopping mall” din marile orașe din țară.


“Anul acesta a fost mai bun decat 2021, creșterea pe care am înregistrat-o fiind determinată de parteneriatele demarate sau consolidate pe parcursul 2021, precum și în primul trimestru din acest an. Ne dorim ca până la finalul anului să ne dublăm numărul de francize pe piața locală și să ajungem la un numar de aproximativ 150 de cripto-ATM-uri, prin aceasta urmârind o distribuție care să acopere cât mai eficient toată țara. Ne dorim totodată să creștem la un numar între 250-300.000 de clienți în platforma de tranzacționare. Insă aceste obiective depind în mare măsură de disponibilitatea sau accesul la capital de lucru suplimentar, de trendurile pieței cripto și de capacitatea noastră de a atrage parteneri noi”, afirmă Constantin Rotariu, cofondator și Chief Strategy Officer al Bitcoin România.

Cofondatorul adaugă că numărul clienților Bitcoin România – atât pentru rețeaua cripto-ATM, cât și în platforma de tranzacționare de criptomonede – este în creștere indiferent de evoluția valorii monedei Bitcoin.

“Singurul aspect care s-a schimbat în ultima vreme pe baza evoluției valorii monedei este ponderea tranzacțiilor, cele de cumpărare câștigând teren semnificativ în fața celor de vânzare.” – explică Constantin Rotariu.

Pentru 2023 conducerea companiei vizează o creștere a numărului de cripto-ATM-uri pana la 250 de unități și pe accelerarea & securizarea unora dintre procesele operaționale cu impact major în economia afacerii.

______________

Bitcoin România este primul operator și liderul pieței cripto-ATM din Europa de Est, deținând totodată cea mai mare platformă de tranzacționare de cryptomonede de pe piaţa locală. Compania creată de către frații Constantin și George Rotariu este cea care a introdus ATM-urile cripto în România, iar până la finalul lui 2025 vizează să ajungă la 300 de ATM-uri. Anul trecut, compania a relansat pro.bitcoinromania.ro, platforma care oferă conversii automate pentru principalele criptomonede de pe piaţă, la orice oră.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?