Binance lansează Tax Assistant în România, pentru a ușura raportarea fiscală a utilizatorilor

24 mai 2023

În urma pilotului inițial derulat în Franța, Binance extinde instrumentul de asistență cu taxele la o serie de alte piețe globale din întreaga lume. Funcționalitatea se află în primele etape de dezvoltare și își propune să ofere o mai bună înțelegere a tranzacțiilor din platforma Binance, în scopul achitării obligațiilor fiscale. Versiunea actuală nu se integrează cu alte platforme sau portofele, dar există planuri de dezvoltare a acestui lucru, analizând ce integrări și îmbunătățiri viitoare ar fi benefice pentru acest produs.

Astăzi, Binance lansează Binance Tax în România, instrument gratuit care permite utilizatorilor să acceseze cu ușurință detaliile activității lor de tranzacționare cu criptomonede și să descarce un raport care arată rezumatul câștigurilor sau pierderilor realizate. Acest raport este menit să ajute utilizatorii la pregătirea și depunerea rapoartelor lor fiscale.

Binance Tax este un produs global al companiei care a fost conceput în hub-ul tehnologic Binance din Iași, deschis în luna septembrie 2022. Scopul produsului este de a-i ajuta pe clienții Binance să-și pregătească și să depună raportările fiscale.

Utilizatorii pot accesa o detaliere a activității de tranzacționare conectându-se la https://www.binance.com/en/tax prin contul lor Binance. Odată conectați, aceștia pot vedea un istoric al tranzacțiilor lor, câștigurile de capital și veniturile rezultate din activitatea lor prin Binance. Utilizatorii pot descărca apoi aceste informații sub forma raportului lor de câștiguri de capital, raportului de câștiguri de venit sau raportului de tranzacționare.

Ne uităm mereu la modul în care putem construi produse pentru a ușura viața clienților noștri, și asta înseamnă, adesea, să ascultăm și să reacționăm direct la feedback-ul lor”, a declarat Ilie Pușcas, Country Manager, Binance România. „Am înțeles că utilizatorii noștri doresc o modalitate mai ușoară de a vizualiza și înțelege taxele și impozitele datorate, așa că suntem încântați să aducem comunității noastre acest nou instrument fiscal gratuit, ce debutează în România”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?