[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Biletele la finala UEFA din 2012 de la Bucuresti au fost epuizate – vanzarea a fost exclusiv pe Internet, prin card bancar

30 noiembrie 2011

30 noiembrie 2011 – Cota de 20.000 de bilete de intrare, alocata de UEFA pietei romanesti, pentru finala UEFA Europa League, editia 2011-2012, a fost epuizata in mai putin de 48 de ore de la punerea in vanzare. Cei interesati au putut achizitiona biletele exclusiv online, atat comanda cat si plata fiind facuta direct din site-ul specializat, partener oficial al FRF: www.biletefotbalonline.ro. Plata biletelor s-a facut prin carduri bancare (Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro) dupa regula „primul venit, primul servit”.

Fiecare client a putut realiza o singura comanda prin care se putea achizitiona maxim 4 bilete. Pretul acestora a fost cuprins intre 100 RON si 500 RON, cumparatorii fiind obligati sa mai suporte suplimentar o taxa de livrare de 10 RON si o taxa de procesare de 2,5% din valoarea biletelor.

“Pretul final al produselor comercializate pe site  este alcatuit din pretul produsului, taxa de administrare de 10 lei si o taxa standard de procesare a serviciilor noastre de 2,5% care se aplica indiferent de produsul comercializat sau metoda de plata”, potrivit DancoPro, firma care se ocupa cu distribuirea biletelor si care detine site-ul biletefotbalonline.ro

OUG 113/2009 interzice „surcharge-ul”, prin Art. 117 care prevede ca „beneficiarul platii nu poate solicita platitorului un pret suplimentar pentru utilizarea unui anumit instrument de plata”. Din explicatia reprezentantilor DancoPro  nu este clar daca vanzarea biletelor pentru finala din mai 2012 intra, sau nu, sub incidenta articolului sus mentionat.

Partenerul DancoPro este ePayment.

In situatia in care, pana pe 18 decembrie a.c. (data incheierii oficiale a vanzarii de bilete pe teritoriul Romaniei), vor aparea anulari de comenzi/cumparari de bilete, cuantumul respectiv va fi repus in vanzare, pe acelasi site.

Pentru a putea vizualiza situatia biletelor (comanda in procesare/comanda finalizata si ulterior comanda in curs de livrare), este necesara crearea de conturi pe site-ul mentionat, doar posesorii de conturi beneficiind de acces la aceasta situatie si avand posibilitatea de a achizitiona bilete, daca ele vor fi repuse in vanzare. Principiul ramane neschimbat, adica “primul venit, primul servit”.

Livrarea efectiva a biletelor se va face in luna aprilie 2012. Finala va avea loc in data de 9 mai 2012, pe National Arena din Bucuresti.

Update:

UEFA va mai oferi 16.000 de tichete fanilor finalistelor, cate 8.000 de fiecare echipa, si inca 15.900 publicului neutru din afara Romaniei. Ultima categoria de bilete va putea fi achizitionata prin loteria online ce va fi organizata pe site-ul www.uefa.com in perioada 24 februarie-20 martie 2012. In total, sunt 51.900 de bilete. Capacitatea stadionului Naţional Arena este de 55.000 de locuri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?