[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Biletele de calatorie RATB vor fi inlocuite de carduri – plata prin telefon mobil pana la sfasitul anului

8 aprilie 2011

8 aprilie, 2011 – Incepand din luna mai a acestui an, se va demara procedura de eliminare a biletelor de hartie, calatorii putand utiliza cardurile ACTIV sau MULTIPLU din oferta RATB. Mai mult, institutia a initiat proiecte atat cu BCR cat si cu BRD pentru punerea in circulatie a unor carduri duale bazate pe tehnologia contactless.

Prin validare, cardul ACTIV si cel MULTIPLU ofera Regiei informatii relevante privind gradul de incarcare a vehiculelor, pe zone si intervale orare, indicator care contribuie la realizarea unui obiectiv major al RATB si anume, adaptarea capacitatii de transport la cerintele publicului calator.

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, RATB va introduce, pana la sfarsitul anului, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum si noi titluri de calatorie.

In momentul de fata se fac testari pentru lansarea in parteneriat cu BCR a unui card dual, card ce incorporeaza aplicatia de transport RATB (utilizand tehnologie contactless). Cardul va fi pus la dispozitia publicului calator dupa finalizarea testelor si punerea la punct a intregului sistem.

De asemenea, RATB a initiat un proiect similar si cu BRD pentru diversificarea ofertei de instrumente de plata a calatoriei si isi manifesta dorinta de a incheia parteneriate similare si cu alte institutii financiare.

„Este momentul ca RATB sa-si uniformizeze sistemul de colectare a contravalorii titlurilor de transport, tinand cont de investitiile facute in sistemul automat de taxare. Doar in acest mod putem avea o imagine completa a utilizarii mijloacelor de transport in comun si a cererii de transport”, a declarat Adrian Crit, directorul general RATB.

RATB a implementat Sistemului Automat de Taxare odata cu lansarea  primului card electronic de calatorie, in noiembrie 2006. Cardul Activ are la baza tehnologia contactless, dimensiunile sale fiind similare cu cele ale unui card bancar.

RATB transporta zilnic in medie 2,1 milioane de calatori iar parcul sau de autovehicule numara 507 tramvaie, 302 troleibuze si 1.333 autobuze.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?