BCR va lansa cel tarziu saptamana viitoare optiunea de multi-banking. Pentru inceput, clientii vor putea interoga in George conturile deschise la ING si Unicredit.

17 decembrie 2020

BCR va lansa opțiunea de multi-banking cel tarziu saptamana viitoare iar primele conturi pe care clienții BCR le vor putea interoga în George sunt cele de la UniCredit și ING Bank, a declarat pentru wall-street.ro Marian Ignat, Director Executiv – Sef Distributie Retail la BCR.

Cel puțin o altă bancă și un Fintech mare cu operațiuni în România sunt de asemenea pe lista scurta și ar putea fi adăugate până la finalul anului, BCR având în plan să acopere, din punct de vedere al agregării conturilor, cele mai mari 8-10 bănci.


Legat de PSD2 și open banking, este o funcționalitate interesantă, dar nu foarte populară. Să fim sinceri, nu ne așteptăm ca toată lumea să intre și să folosească multi-bankingul, să își adune toate conturile, dar este un prim pas. Încă suntem în epoca de piatră și mai avem de recuperat. Nu avem niciun Fintech înregistrat local, băncile fiind cele care încearcă„, a declarat directorul BCR.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?