[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR va emite doar carduri cu cip

25 februarie 2010


25 februarie – Banca Comerciala Romana (BCR) a finalizat procesul de migrare al tuturor cardurilor din portofoliu la tehnologia EMV, ceea ce va permite emiterea doar de carduri cu cip incorporat. Din acest moment toti clientii BCR vor beneficia de avantajele oferite de utilizarea unui instrument de plata modern cu un grad ridicat de securitate.

Cardurile cu cip sunt produse utilizand standardele globale EMV, si care asigura o mai mare siguranta decat cardurile traditionale cu banda magnetica – informatia detinuta pe cip fiind foarte greu de reprodus. Informatiile detinute pe cip ajuta la autorizarea in deplina siguranta a unor tranzactii in mediu off-line, utilizand parametri setati direct pe cip de catre banca emitenta a cardului.

Acronimul EMV reprezinta o abreviere a celor 3 companii ce sustin standardele internationale pentru tranzactiile financiare electronice – Europay MasterCard Visa. Acesta reprezinta standardul general acceptat in industria cardurilor pentru cardurile cu cip. Scopul acestei cooperari este de a asigura compatibilitatea pe plan global a cardurilor cu cip, a terminalelor cu cip, a mesajelor financiare, s.a.m.d. Standardul EMV este mentinut de EMVCo –autoritatea responsabila pentru certificarea tuturor noilor produse – atat pentru cip cat si pentru aparatura care permite citirea cardurilor cu cip.

“Toti cei care solicita un card de credit ori debit de la BCR, primesc un produs de ultima generatie, aliniat la toate standardele de securitate in vigoare pe piata platilor electronice. Fie ca e vorba de un card de credit transparent precum Powercard ori Mastercard Gold, sau de un card de debit cu un design nonconformist – asemenea celor din cadrul pachetului Student BCR, toate cardurile dispun de cele mai inalte standarde de securitate”, a declarat Igor Zganjer, director executiv Directia Carduri BCR.

De asemenea, BCR sustine toti posesorii si utilizatorii de carduri sa-si inroleze gratuit cardurile in serviciul 3D Secure, mijloc prin care se verifica daca persoana care face o plata pe Internet este chiar detinatorul real al cardului.

BCR recomanda in continuare tuturor posesorilor de carduri sa mentina standardele de siguranta comunicate pana in prezent de banca:

. nedivulgarea codului PIN unei persone straine, protejarea datelor de pe card (numarul de card, codul CVV/CVV2 de pe verso card), semnarea cardului nou la receptia acestuia in sucursalele BCR;

. distrugerea materialelor pe care apare mentionat codul PIN ori numerele cardurilor;

. schimbarea regulata a codului PIN aferent cardurilor BCR la orice ATM BCR din Romania;

. blocarea/anularea cardului in cazul oricaror suspiciuni de frauda, verificarea regulata a tranzactiilor efectuate la comercianti/ATM/internet pe extrasul de cont lunar.

Un pas important pentru protectia tuturor utilizatorilor de carduri din Romania a fost lansarea de catre Asociatia de Plati Electronice (APERO) impreuna cu Transfond, incepand cu 1 septembrie 2009, a Liniei de Urgenta Carduri (LUC). LUC promoveaza un singur numar pentru toti cei care vor sa isi blocheze conturile cardurilor pierdute sau furate, indiferent de banca emitenta. Astfel, apeland numarul 021 CARDURI (2273874) sunt preluate urgentele care acopera sectiunea de carduri pierdute/furate, inclusiv aspecte legate de blocarea cardurilor in automatele bancare. Acest numar de urgenta este inscris si pe spatele tuturor cardurilor emise de BCR.

Sursa: BCR

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?